Boc: Am căutat pe Google salariul lui Isărescu şi am constatat că e decent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei emisiunii "Naşul" de aseară, la postul B1 TV, Emil Boc a afirmat că a căutat pe Google cât câştigă guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, şi a constatat că are un salariu "decent" de 5-7 mii de euro pe lună.

"Eu l-am apreciat întotdeauna pe guvernatorul BNR. El poate să-şi pună ce venit doreşte, dar s-a raportat la decenţă, la bun-simţ, la ce înseamnă mult mai puţin decât alţi guvernatori de bănci centrale din lume şi are undeva, din câte am văzut eu, am dat pe Google, are undeva între 5-7.00 de euro", a afirmat Emil Boc.

Referindu-se la cazul şefului Eximbank, Emil Boc a spus că dacă managerii de acest gen nu vor urma exemplul şefului Fondului Proprietatea, Ionuţ Popescu, de a-şi reduce benevol salariul, ar fi necesară o lege pentru reducerea salariilor.

"Cred că aceste gesturi ar trebui să fie urmate. Dacă nu, va trebui să o facem imperativ, prin lege, deşi va fi mult mai greu. Dar o vom face", a mai spus Boc.

El i.a cerut directorului Eximbank, Ionuţ Costea, să-şi reducă singur salariul, "la cât crede de cuviinţă".

La sfârşitul săptămânii trecute, Emil Boc a l-a avertizat pe Costea că, dacă nu îşi reduce salariul de peste 20.000 de euro, l-ar putea disponibiliza.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite