Boc vrea o linie TGV Paris-Budapesta-Constanţa, ca proiect major al Strategiei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc vrea o linie ferată care să ajungă în inima Europei
Emil Boc vrea o linie ferată care să ajungă în inima Europei

Emil Boc a declarat că vrea o linie TGV Paris-Budapesta-Constanţa, fiind prezent la la summit-ul ţărilor dunărene din Budapesta.

Calea ferată de mare viteză Paris-Strasbourg-Bratislava trebuie extinsă cu un nou tronson, iar acestă investiţie trebuie să constituie unul dintre proiectele majore ale Strategiei Dunării, a afirmat premierul Boc.

"Mă refer la calea ferată Paris-Strasbourg-Bratislava, care trebuie extinsă către Budapesta-Bucureşti-Constanţa, ca o componentă a programului privind reţeaua europenă de transport", a afirmat Boc.

Guvernul României şi cel al Ungariei au convenit, în şedinţa comună din noiembrie 2007, să construiască în comun o linie feroviară de mare viteză de tip TGV pe ruta Budapesta -Bucureşti-Constanţa, în continuarea traseului Paris-Strasburg-Stuttgart-Viena-Bratislava-Budapesta.

Oficialii români afirmau atunci că termenul de finalizare este anul 2015 şi că problema principală este finanţarea lucrării, care poate depăşi câteva miliarde de euro.

România ar putea fi inclusă în proiectul realizării unei linii feroviare de mare viteză până la Viena, spunea în 2009, Preşedintele Agenţiei de Finanţare a Proiectelor de Infrastructură din Franţa, Gerard Longuet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite