Boc: Profesorii, medicii şi actorii pot cumula pensia cu alte venituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a anunţat, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria, că profesorii, medicii şi actorii pensionari vor putea cumula pensia cu alte venituri pe baza unei convenţii civile sau în baza drepturilor de autor, prin care să fie plătiţi punctual, nu sub forma unui salariu, pentru serviciile prestate în instituţii publice.

"Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului interzice cumulul pensiei cu salariul. O persoană va putea fi plătită în continuare prin convenţie civilă pentru orele ţinute la clasă, urmând ca posturile să fie scoase la concurs", a explicat Boc situaţia cadrelor didactice.

În ceea ce priveşte actorii, şeful Executivului a explicat că un actor poate fi plătit în baza unei convenţii civile sau în baza drepturilor de autor, dar nu în baza unui salariu. El a mai arătat că drepturile de autor aduc avantaje la impozitare.

Emil Boc a spus că aceste precizări sunt cuprinse într-un ordin comun al miniştrilor Finanţelor şi Muncii, semnat în această seară, şi care va fi comunicat joi autorităţilor competente, fără ca OUG să sufere modificări, dar care va elimina interpretările eronate.

Boc: Demnitarii aleşi pot cumula pensia cu salariul

Premierul Emil Boc a declarat, la Palatul Victoria, că Guvernul îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia nimeni în România nu trebuie să mai cumuleze salariul de la stat cu pensia.

"Guvernul îşi menţine punctul de vedere, potrivit căruia nimeni nu trebuie să cumuleze de la stat şi salariul şi pensia. (...) Este vorba şi despre primenirea sistemului public. Vrem să aducem sânge proaspăt în sistem, trebuie să încurajăm tinerii", a declarat pemierul. El a explicat totodată că nu este normal ca o persoană care a primit compensaţii financiare de la stat în momentul pensionării şi primeşte şi pensie, să fie totodată salariată.

"Demnitarii, cei care sunt aleşi direct de cetăţeni, au temeiul legal în Constituţia României. Deci, cei care sunt aleşi prin vot direct au cadrul legal prevăzut de Constituţia României, cadru pe care nu îl putem modifica şi este în vigoare", a declarat Emil Boc. Din categoria demnitarilor aleşi fac parte atât parlamentarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite