Boc şi Funar se războiesc pe dosarul "Semnătura"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Clujului invocă un NUP dat în baza unei expertize neserioase Senatorul PRM Gheorghe Funar a anunţat ieri că va depune o nouă plângere penală împotriva unor funcţionari ai

Primarul Clujului invocă un NUP dat în baza unei expertize neserioase

Senatorul PRM Gheorghe Funar a anunţat ieri că va depune o nouă plângere penală împotriva unor funcţionari ai primăriei care ar fi plastografiat semnătura actualului edil-şef al municipiului, Emil Boc, pe unele documente.

Funar are de gând să înainteze o plângere şi împotriva lui Emil Boc pe care-l acuză de protejarea subordonaţilor săi şi asocierea în vederea săvârşirii unei infracţiuni. "Am prezentat în Senat peste 150 de dispoziţii semnate în fals, în numele primarului Emil Boc, de angajaţii Primăriei Cluj-Napoca. Actuala directoare a Direcţiei Fondului Imobiliar de Stat, Ştefania Ferencz, este cea care semnează documente în numele primarului, când acesta este în Bucureşti sau e plecat din ţară. Primarul ştie de toate aceste lucruri?", se întreabă parlamentarul PRM. Noul demers al ex-primarului Clujului vine după ce Boc a precizat că o anchetă executată în 2006 a dovedit că semnăturile incriminate îi aparţin.

Boc a declarat, ieri, că în anul 2006, la o sesizare similară a lui Gheorghe Funar, s-a dispus şi o expertiză şi s-a dovedit că iscăliturile îi aparţin. Potrivit liderului PD, Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca a decis neînceperea urmăririi penale. "În data de 22 iulie 2006, atât domnului Funar personal, cât şi grupului PRM i s-a trimis constatarea Parchetului, care a spus foarte clar că în acest caz se dispune neînceperea urmăririi penale", a spus Boc. Primarul Clujului a arătat că, în cadrul respectivei anchete, s-a dispus şi o expertiză grafologică, stabilindu-se că semnăturile invocate a fi în fals îi aparţin. Funar nu s-a declarat mulţumit de concluzia investigaţiei. Fostul edil al Clujului afirmă în continuare că în dispoziţia de neîncepere a urmăririi penale pe baza plângerii sale nu s-ar fi luat în calcul şi efectuarea unei expertize grafologice a respectivelor înscrisuri. Mai mult chiar, el susţine că are informaţii potrivit cărora semnătura lui Emil Boc a fost falsificată şi de alţi funcţionari de la Direcţia de Învăţământ - Cultură din primărie.

Expertiza după xerocopii, "o mare greşeală"

Anchetatorii din Cluj au motivat neînceperea urmăririi penale în acest caz după ce au analizat semnăturile lui Emil Boc de pe câteva xerocopii. "Examinându-se aleatoriu patru dintre adresele constatate, prin raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 848848/30.05.2006, întocmit de către IPJ Cluj - Serviciul Criminalistic - Compartimentul de expertize şi constatări tehnico-ştiinţifice, s-a stabilit că semnăturile depuse pe xerocopiile adreselor la poziţia "primar" reproduc caracteristicile grafice generale şi individuale ale semnăturilor-model de comparaţie prelevate de la primarul Emil Boc". Acest mod de a face expertiză după xerocopii nu numai că este respins de specialişti a căror competenţă nu poate fi pusă la îndoială, dar "este şi o mare greşeală, în opinia acestora".

Precizare

Articolul publicat la data de 26.02.2007 în cotidianul Adevărul sub titlul "Cine semnează ca primarul în locul lui Boc?" conţine unele afirmaţii nefondate la adresa mea, personal, şi la adresa instituţiei Primăriei Cluj-Napoca, motiv pentru care vă solicit acordarea dreptului la replică, prin următoarele precizări:

1. Grupul parlamentar PRM, reprezentat de dl Gheorghe Funar, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca încă din anul 2005 exact asupra faptului relatat ziarului Adevărul cu pretenţia de noutate. La data de 22 iunie 2006 a fost emisă rezoluţia de netrimitere în judecată, procurorul dispunând neînceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

2. La baza rezoluţiei Parchetului a stat un raport de constatare tehnico-ştiinţifică din care rezultă că semnăturile invocate a fi în fals reproduc caracteristicile grafice generale şi individuale ale semnăturii mele. Aşadar, consider că acuzaţiile aduse de senatorul Gheorghe Funar sun rău-voitoare, iar faptul că ziarul Adevărul le publică fără o minimă verificare mă surprinde neplăcut.

Emil Boc

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite