Boală rară, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pensionar este al doilea din ţară diagnosticat cu infecţie cu bacilul legionela în ultimul an şi primul înregistrat în Braşov în ultimii 20 de ani. Pacientul Ludovic Kolcze (60 de ani)

Un pensionar este al doilea din ţară diagnosticat cu infecţie cu bacilul legionela în ultimul an şi primul înregistrat în Braşov în ultimii 20 de ani. Pacientul Ludovic Kolcze (60 de ani) lucra şi la o firmă de construcţii. Pe 11 octombrie s-a prăbuşit din senin. A fost internat iniţial cu diagnosticul de pneumonie.

Pentru că nu a răspuns la antibiotice şi starea i s-a agravat, s-a decis transferarea sa la Spitalul de Boli Infecţioase. „Pacientul a fost internat la Terapie Intensivă deoarece prezenta insuficienţă multiplă de organe“, a declarat dr. Ramona Ionescu, medic primar. În prezent, starea pacientului s-a îmbunătăţit, dar medicii au rezerve faţă de recuperarea sa.

Legioneloza poate fi confundată cu o pneumonie sau cu o gripă. „Forma gravă duce la pneumonie severă în cazul căreia mortalitatea poate fi de 20-35%. În cazul în care omul are o boală cronică, mortalitatea poate fi de 40-50%“, a adăugat dr. Ramona Ionescu. Sursa principală de îmbolnăvire este apa suflată din instalaţii, de exemplu cele de aer condiţionat, jacuzzi-ul, sauna sau apa din piscine, mai ales dacă instalaţiile sunt vechi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite