Blonda de la Apărare şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma dezvăluirilor din „Adevărul", Gabriela Voicu (foto) şi-a dat demisia din funcţia de director al Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE).

Blonda de la MApN a plecat încă de acum trei săptămâni, dar Ministerul Apărării a tăinuit demisia fără să dea publicităţii niciun comunicat de presă sau vreo declaraţie oficială. Informaţia a fost făcută public marţi, 13 iulie, de deputatul PDL Mircea Toader, la Realitatea TV.

În numele „socrilor"

Numită în funcţie fără a avea experienţă în administraţia publică, Gabriela Voicu (29 de ani) a profitat de poziţia sa pentru a proteja interesele partenerului de viaţă şi de afaceri, Norocel Anastasescu, patron al firmei de pază Regent Security.

Părinţii acestuia au fost înmormântaţi în Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial, fără a fi fost militari. Primăria din Vălenii de Munte încercase de luni bune să mute într-un cimitir civil osemintele părinţilor lui Norocel Anastasescu. În iulie 2009, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, condus la acea vreme de Cristian Scarlat, cerea Primăriei Vălenii de Munte să exhumeze rămăşiţele pământeşti ale civililor înmormântaţi în mijlocul parcelei eroilor din Primul Război Mondial.

Primăria a început demersurile, dar s-a lovit chiar de opoziţia instituţiei din MApN în momentul în care la conducere a ajuns Gabriela Voicu. Partenerul Gabrielei Voicu, Norocel Anastasescu (39 de ani), dăduse în judecată primăria pentru că încercase mutarea părinţilor săi dintre eroi. Edilul Mircea Niţu a declarat că Gabriela Voicu l-a chemat, luna trecută, la o audiere pentru a-l convinge să renunţe la demersurile sale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite