Blog de cartier, în Lipovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Calea Lipovei îşi pot spune ofurile pe internet, alături de vecinii de bloc. Unul dintre preşedinţii de cartier desemnaţi în oraş a găsit o cale neconvenţională de comunicare cu vecinii săi: un blog

Dan Constantin Goldiş este de trei ani preşedinte al Consiliului de Cartier din Calea Lipovei şi spune că a început să se ocupe de bloguri din amuzament, cu un an în urmă. „Când mi-am dat seama că pot primi feedback de la cititori, am început să mă ocup mai serios de bloguri.

Acestea sunt folositoare pentru că prezintă problemele oamenilor din cartierul Calea Lipovei, reclamaţiile lor şi răspunsurile la toate dilemele care îi preocupă”, a povestit Goldiş. Cetăţenii din Calea Lipovei beneficiază de trei bloguri, fiecare dintre ele orientat pe un alt domeniu: politic, administrativ sau legat de poluare. Traficul pe cele patru bloguri, însumat, ajunge şi la 1.000 de clickuri pe zi. Printre cele mai citite postări se numără cele care vizează latura civică, legată de poluarea produsă de Continental.

Scrisoare electorală

O altă iniţiativă propusă pe blog, de data aceasta legată de latura politicului, este o scrisoare adresată tuturor candidaţilor din colegiul Lipovei. Scrisoarea cuprinde toate nemulţumirile locuitorilor şi cere candidaţilor să explice cum vor rezolva problemele existente.

,,Nu am dat încă scrisoarea. Aşteptăm să înceapă campania electorală. Vrem ca fiecare candidat să dea un examen politic în faţa alegătorilor săi. Voi preda scrisoarea la fiecare partid în parte şi nu voi accepta promisiuni şi amăgiri”, a spus Dan Goldiş. Pe un alt blog făcut tot de preşedintele Consiliuluise află o serie de propuneri formulate în funcţie de doleanţele şi comentariile de pe forum.

Propunerile au fost trimise deja la primărie, vor fi discutate cu primarul în 27 noiembrie şi introduse în bugetul pentru anul 2009. Printre propuneri se numără înfiinţarea unui serviciu de telefonie gratuit, non-stop, care să preia toate sesizările populaţiei cu privire la mirosurile produse de Continental, instalarea unor dispozitive care să măsoare calitatea aerului din Calea Lipovei sau amenajarea unor piste pentru biciclişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite