Blocuri ANL fără gaz metan de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri care au primit, în urmă cu doi ani, apartamente în cele trei blocuri ridicate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe nu au fost racordaţi până acum la reţeaua de gaz metan.

Zeci de tineri care au primit, în urmă cu doi ani, apartamente în cele trei blocuri ridicate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe nu au fost racordaţi până acum la reţeaua de gaz metan. Autorităţile recunosc greşeala făcută în urmă cu doi ani, însă nu au deocamdată soluţii. „Primăria trebuia să predea locuinţele ANL chiriaşilor cu tot cu racordul la gaz, cu energie electrică, apă, alei.

Pentru amenajarea spaţiilor verzi dintre blocuri şi a aleilor, am cerut fonduri la rectificarea bugetului judeţean, ce se întâmplă cu gazul nu ştiu în momentul acesta”, spune edilul din Făgăraş, Sorin Mănduc. Problema este pasată de la autorităţi către constructor şi Distrigaz.  „Blocurile au fost branşate la reţeaua de gaz, iar gazul este adus la fiecare scară.

Mai trebuie avizul Distrigaz  Sud. Firma constructoare trebuie să obţină avizele şi să facă proiectul. Noi ne-am făcut treaba”, susţine şeful Direcţiei Tehnice, Radu Stelea. Pe de altă parte, reprezentantul firmei constructoare, Daniela Iftinca, susţine că şi-a respectat întocmai contractul.  „Noi trebuia doar să construim blocurile, ceea ce am fãcut. Utilităţile cad în sarcina Primăriei, conform contractului cu ANL. Acum doi ani a existat un proiect care a fost depus la Distrigaz Sud Braşov pentru a se obţine avizul de branşare”, spune Iftinca.

La rândul său, directorul sucursalei Braşov a Distrigaz, Nicolae Ungureanu, se disculpă şi susţine că societatea pe care o reprezintă nu are niciun interes să pună beţe în roate investiţiei. „Interesul nostru este să avem cât mai mulţi clienţi. Noi eliberăm imediat avizele dacă documentaţia depusă este în regulă. Nu la noi este problema”, a precizat Ungureanu.

Sătui de amânările autorităţilor, chiriaşii celor 60 de apartamente şi-au cumpărat butelii. “N-avem ce face, doar nu o să ţinem copiii flămânzi! Până ne bagă gaz, cumpărăm butelii”, a spus una dintre locatarele ANL.

60

- de familii stau de doi ani fără gaz metan pentru că dosarul de branşare a fost rătăcit de autorităţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite