Blocaj la morgă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele decedaţilor fac slalom printre maşini cu sicriele pe braţe. Zeci de autoturisme aglomerează zilnic spaţiul din faţa morgii, făcând aproape imposibil accesul furgonetelor de la casele mortuare.

Persoanele care vin la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă sunt nevoite să care sicriele pe braţe până la maşina serviciului funerar, care trebuie să parcheze la depărtare.
Teoretic, spaţiul este rezervat angajaţilor de la morgă, familiilor celor decedaţi şi maşinilor mortuare. Practic, mai mulţi studenţi de la Medicină, medici rezidenţi şi alte „pile“ îşi parchează maşinile după cum găsesc de cuviinţă.
În urmă cu câţiva ani, aici fusese montată o barieră pentru a se evita aglomeraţia din parcarea morgii. În succesiunea de manageri ai spitalului, amănuntul a dispărut, iar autoturismele au invadat din nou parcarea.


Paznicul-fantomă
Reprezentanţii administraţiei spitalului cunosc situaţia şi spun că se iau şi măsuri în această privinţă. „Există un agent de pază care defilează în zonă la fiecare jumătate de oră, deşi nu am primit reclamaţii până acum din partea nimănui cu privire la aglomeraţia de la morgă“, spune directorul administrativ al spitalului, Florentin Streinu.


După durere vine şi umilinţă
De la începutul anului şi până în prezent, 200 de decedaţi au fost luaţi de familii de la morga Spitalului Judeţean. În urmă cu două zile, nouă familii au fost puse în situaţia de a-şi purta morţii printre maşinile parcate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite