Blestemul tinerei ucise de iubit pentru că nu a vrut să facă sex: „Să ţi se usuce limba în gură dacă îl bagi pe Remus la puşcărie sau spui la miliţie ceva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanul Remus Neculae (31 de ani) a fost condamnat pe viaţă pentru incendierea cu diluant a Getei Maxim (20 de ani), concubina sa, gravidă în luna a patra. Din dragoste pentru iubit, Geta şi-a rugat rudele, în ultimele clipe de viaţă, să nu-l reclame pe acesta la poliţie şi să spună că a fost un accident casnic în care s-a autoincendiat.

Geta Maxim şi-a dorit să facă un copil cu iubitul său, Remus Neculae.Cei doi s-au cunoscut în 2009 şi au locuit împreună la părinţii bărbatului, apoi au stat cu chirie în sectorul 5. Proprietara casei, Gherghina Lupşa (65 de ani) le-a închiriat o cameră celor doi. Povestea de dragoste dintre tineri era uneori întreruptă de bătăile pe care femeia le încasa de la bărbatul gelos. În primăvara anului 2010, Geta a rămas gravidă cu iubitul său şi au decis împreună să păstreze copilul.


Cearta fatală


În noaptea de 10 spre 11 iunie 2010, Remus a început să se certe cu iubita sa, iar bărbatul şi-a strâns lucrurile şi s-a răstit că pleaca la fosta lui prietenă. S-a uitat cu grijă pe hol, la proprietara casei, cu care avea o fereastră comună, a luat o sticluţă de diluant şi a vărstat-o pe prietena sa, în zona pieptului. I-a dat foc cu o brichetă. Hainele şi pielea au început să ardă foarte puternic, iar femeia s-a ghemuit în pat de durere. Remus s-a speriat şi a stins flăcările care o cuprinseră pe Geta şi a a copert-o cu un cearşaf.


Motivul dramei: A refuzat al doilea act sexual


Cu ultimele puteri,Geta s-a dus la proprietara casei care a vrut să sune la 112, dar Remus a ameninţat-o că dacă va anunţa poliţia îl „mănâncă puşcăria". Remus l-a sunat pe fratele iubitei sale, Valentin Maxim, iar în acest timp, proprietara a sunat la 112 pentru a chema o ambulanţă. Vecinii l-au auzit cum a început să urle în miezul nopţii: „Aoleo, ce-am făcut, am să înfund puşcăria!". Valentin şi Laura Maxim, fratele şi sora victimei au venit imediat să o vadă pe Geta, care, muribundă, a arătat cu degetul spre iubitul său: „El este de vină". În ambulanţă, în drum spre Spitalul Bagdasar-Arseni, Geta i-a povestit surorii sale că motivul pentru care a fost incendiată este că nu a vrut să întreţină al doilea act sexual cu iubitul său, întrucât îi era teamă pentru sarcina sa.

Arsuri pe 50% din corp

Geta a insistat la rudele sale să nu-l denunţe pe Remus. „Îi iubesc şi vreau să cresc împreună cu el copilul", a motivat aceasta.Geta a declarat medicilor că a suferit arsurile de pe faţă şi de pe piept în urma unui accident, arătând că a fumat în timp ce ţinea în mână o cârpă îmbibată cu diluant care s-a aprins. Diagnosticul: „arsură prin flacără gradul I, II şi III, circular membru superior stâng, parcelar extremitatea cefalică regiunea cervicală, membru superior drept, torace anterior şi posterior, copasă stângă aproximativ 50% din suprafaţa corporală şi sarcină săptămâna 18".


Suspiciunile procurorilor


O săptămână mai târziu, la 18 iunie 2010, ora 16.55 , Geta a decedat la spital. Remus a fost şi el internat în spital, cu arsuri pe ambele antebraţe, leziuni suferite atunci când a încercat să stingă flăcările care îi cuprinseseră iubita.Arsurile de gradul II au necesitat 16-18 zile de îngrjiri medicale. În baza mai multor suspiciuni, procurorii din cadrul Parchetului Capitalei au decis interceptarea telefoanelor rudelor Getei şi ale lui Remus. În discuţiile telefonice, aceştia declarau că Remus este ucigaşul. De asemenea, anchetatori au mai aflat că bărbatul voia să plece definitiv din România.


„El a gândit să-i facă chestia asta"


„Toată lumea ştie de Remus, peste tot. Remus i-a dat foc, eu nu ştiu ce viitor şi ce viaţă va avea Remus afară. Eu m-am gândit mai bine, dacă e... nu şti cum să facă, să plece din ţară, nu ştiu ce să facă. El dacă rămâne afară,e nenorocit, pentru că la tot pasul e pus în pericol"; „Asta nu i-a făcut-o la nervi. La nervi îi dai în cap omului, Remus, dar nu-i dai foc. El a gândit să-i facă chestia asta, nu că a făcut la nervi", îşi vorbeau între ele rudele lui Remus.


„Mi-a lăsat cu gură de foc"


Laura a povestit rudelor sale ce i-a transmis sora sa în ambulanţă, spre spital: „"Deocamdată nu s-a decis că Geta a lăsat cu gură de foc: <<Să te mănânce viermii, Laura, să-ţi cadă mâinile, să ţi se usuce limba în gură, dacă tu îl bagi pe Remus la puşcărie sau spui la miliţie ceva>>. Şi de asta am şi tăcut din gură. Asta este. Ce să mai? A secat inima în mine cum a vrut el". „Geta şi ultima oară când a fost la ea a spus că nu se întâmplă nimic cu Remus, pentru că nu vrea să fie băgat la puşcărie", spunea o altă rudă.


Verdict: Condamnat pe viaţă!


Pus în faţa interceptărilor telefonice, Remus a recunoscut că el a incendiat-o pe Geta. Tânărul a fost arestat preventiv la 22 iunie 2011. Totodată, cu ocazia reconstituirii, el a indicat concret modul de săvârşire al faptei. Remus a fost condmanat de Tribunalul Bucureşti, la 7 iulie 2011, la 22 de ani de închisoare. La 17 august 2011, Curtea de Apel Bucureşti a ajuns la concluzia că Remus este vinovat de omor deosebit de grav şi a decis ca acesta să stea tot restul vieţii după gratii. La 26 august, Remus a declarat recurs, iar ultima decizie o vor lua judecătorii Curţii Supreme de Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite