Sorin Blejnar, un an de război cu Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Războiul" fostului şef al Fiscului, Sorin Blejnar, cu preşedintele PSD, Victor Ponta, datează de mai bine de un an şi s-a transformat într-o bătălie publică, sfârşită cu rapoarte ajunse pe masa procurorilor DNA şi cu plângeri la Parchetul General.

În vara lui 2011, după un control făcut la casa de avocatură a unuia dintre prietenii şi colegii lui Ponta, senatorul PSD, Dan Şova, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) sesiza procurorii anticorupţie. Motivul: Societatea Civilă de Avocaţi „Şova&Asociaţii" ar fi obţinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la două companii de stat, complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

Tot atunci, controlul ANAF se extindea şi la casa de avocatură a lui Victor Ponta, suspectat că ar fi primit, la rândul său, o parte din banii încasaţi de casa de avocatură a lui Dan Şova de la cele două societăţi de stat. Ponta a fost somat de Fisc să justifice cu documente mai multe sume de bani încasate în urma colaborării cu „Şova&Asociaţii". La 22 iunie, Victor Ponta a primit o invitaţie de la ANAF, prin care era solicitat să prezinte declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008, precum şi registrul jurnal de încasări şi plăţi.

Primul care a ieşit atunci la rampă a fost Şova care a susţinut că decizia ANAF de a sesiza DNA este una pur politică. „Este o decizie politică, prin care domnul Blejnar încearcă să acopere marile probleme pe care le are. Tot ceea ce spune ANAF este o făcătură. Dar dacă vor să se folosească de instituţiile statului pentru răfuieli politice, este treaba lor", a comentat senatorul.

Blejnar - atac public. Ponta - plângere penală

Mult mai rezervat în declaraţiile publice decât colegul său, Victor Ponta a făcut o plângere împotriva lui Sorin Blejnar la Parchetul General. Acuzaţiile: abuz în serviciu şi denunţ calomnios.

Asta, după ce Blejnar l-a acuzat public că ar fi primit ,,indirect şi direct suma de 300.000 de dolari de la Robert Negoiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu". ,,Domnul Ponta, atât direct, cât şi indirect, a beneficiat de sponsorizarea activităţii sau hobby-ului pe care dumnealui îl are referitor la pilotaj. Şi-a luat aşa de vreo 10 miliarde de lei vechi, vreo 300 de mii de dolari, în 3 ani de zile a beneficiat de maşini plătite de la domnul Robert Negoiţă, de la domnul Umbrărescu, iacă de la domnul Vîntu, că tot e aicea, şi asta o spun în premieră", susţinea Blejnar, într-un interviu acordat televiziunii publice.

Procurorii nu au început încă investigaţiile în dosarul deschis pe numele lui Blejnar în urma plângerii depuse de Ponta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite