Despre unde eram şi unde am ajuns, cu Ana Blandiana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Despre unde eram şi unde am ajuns, cu Ana Blandiana
Despre unde eram şi unde am ajuns, cu Ana Blandiana

Extrem de activă în spaţiul public în primii ani după evenimentele din decembrie 1989, poeta Ana Blandiana evită, în prezent, să aibă orice tangenţă cu mediul politic românesc.

Dezamăgită de faptul că acolo nu există anticorpii necesari respingerii imposturii, Ana Blandiana preferă să se dedice scrisului şi memorialului de la Sighet - muzeu al crimelor comunismului şi centru de cercetare.

„Am intrat în viaţa politică la fel ca într-o apă murdară, conştientă fiind că nu ştiu să înot, dar simţeam că asta trebuie să fac”, şi-a început mărturisirea cea care a fost unul dintre reprezentanţii de seamă ai Alianţei Civice. Ana Blandiana a vorbit „La masa Adevărului”, printre altele, despre societatea civilă a României actuale, despre moştenitorii nomenclaturii comuniste, dar şi despre bădărănia care ne sufocă zilnic.

Vineri, 17 iulie, vă propunem un dialog de profunzime cu poeta care a avut curajul să-l înfrunte public pe Nicolae Ceauşescu prin intermediul presei străine, marcând totodată istoria postdecembristă.

Până atunci, însă, vă invităm să vă postaţi opiniile asupra problematicii abordate, la rubrica de comentarii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite