Blaga despre aderarea la spaţiul Schengen: Este condiţionată doar de elemente tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat astăzi că aderarea României la spaţiul Schengen nu este condiţionată decât de elemente de ordin tehnic, care vor fi însă îndeplinite.

''Eu vreau să subliniez un lucru: condiţionalităţile privind aderarea noastră la Spaţiul Schengen - şi din acest punct de vedere avem sprijinul total al tuturor celor nouă state membre ale Forumului de la Salzburg, obţinut nu mai departe de acum trei zile - sunt exclusiv de ordin tehnic şi ele vor fi îndeplinite de către România'', a declarat Blaga, prezent la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, citat de Agerpres.

Ministrul Administraţiei a afirmat că România nu doreşte decât un tratament egal cu cel pe care l-au avut celelalte state în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen.

''Înţelegem că îndeplinind obligaţiile pe care le avem practic noi vom asigura pentru cei 500.000.000 de cetăţeni un spaţiu de drepturi şi libertăţi corespunzător'', a susţinut Vasile Blaga.

Afirmaţiile lui Blaga au venit în contextul ultimelor declaraţii ale unor oficiali francezi care au condiţionat intrarea României în spaţiul Schengen de soluţionarea problemei rromilor.

România şi-a propus să adere la Schengen în martie 2011, odată cu Bulgaria. Decizia aderării unei ţări la Schengen se ia în Consiliul European şi este nevoie de unanimitate de voturi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite