Blaga către poliţişti: Nu sunteţi chiar cei mai prost plătiţi. Dacă faceţi grevă, suportaţi rigorile legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, i-a avertizat astăzi pe poliţişti că vor suporta rigorile legii dacă vor face grevă, adăugând că nu sunt chiar cei mai prost plătiţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a participat astăzi la depunerea jurământului militar al celor 688 de noi studenţi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Cu acest prilej, Vasile Blaga i-a criticat pe liderii sindicali, afirmând că aceştia au anunţat protestele poliţiştilor fără să cunoască Statutul poliţiştilor.

"Am văzut unele poziţii ale unor lideri sindicali. Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, şi asta mă doare, nu cunosc Statutul Poliţistului. Eu le recomand să citească cu foarte multă atenţie Statutul Poliţistului, pentru că aici nu putem vorbi nici de grevă, nici de 75 la sută, nici de 25 la sută. Ei trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii", a declarat Vasile Blaga.

Ministrul a mai spus că poliţiştii români nu sunt chiar cei mai prost plătiţi din toată lumea.

"Situaţii financiare delicate are toată lumea, nu numai colegii mei poliţişti. Nici pe departe nu suntem cei mai prost plătiţi în lumea asta", a afirmat ministrul Vasile Blaga.

Miercuri, preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat că poliţiştii îşi vor reduce activitatea începând de luni cu 25% pentru că primesc doar 75% din salariu. Ei nu vor mai participa la audieri în dosarele penale, nu vor mai da amenzi şi nu vor mai dirija circulaţia.

Ministrul Administraţiei şi Internelor le-a transmis astăzi celor 688 de noi studenţi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" că Ministerul de Interne nu mai este "acel loc călduţ, cu un salariu bine plătit şi din care ieşi la pensie liniştit".

Blaga le-a pus în vedere studenţilor că  cei care închid ochii la abuzuri sau cei care comit ilegalităţi nu au ce căuta în Ministerul de Interne. Blaga le-a cerut profesorilor Academiei să fie riguroşi, exigenţi, corecţi dar, în acelaşi timp, apropiaţi de aceşti tineri.

Vineri, 688 de studenţi din anul I de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" au depus jurământul militar. 40 dintre aceştia  - 19 băieţi şi 21 de fete - au ales specializarea Drept, 374, dintre care 10 de etnie romă şi 10 de etnie maghiară, s-au înscris la specializarea Ordine şi Siguranţă Publică, 80  - 56 de băieţi şi 24 de fete - au ales Poliţia de Frontieră, iar alţi 104, 86 de băieţi şi 18 fete, au ales cariera de jandarm.  De asemenea, 45 de studenţi, 36 de băieţi şi 9 fete, s-au îndreptat către specializarea Penitenciare, iar alţi 45, toţi băieţi, urmează cursurile Facultăţii de Pompieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite