Blaga: Familiile aflate în zonele inundate vor primi ajutor 5.000 lei pentru fiecare persoană decedată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor,  Vasile Blaga a cerut astăzi, în mod expres, autorităţilor din judeţele afectate de inundaţii să convingă oamenii să nu stea în calea viiturilor. Familiile aflate în zonele inundate vor primi ajutor 5.000 lei pentru fiecare persoană decedată. Noaptea trecută au murit 14 oameni în judeţele Botoşani şi Suceava.

"Aţi primit avertizările", le-a reproşat Blaga prefecţilor, referindu-se atât oamenii care au murit luaţi de ape, cât şi la pagubele materiate.

Botoşani: Sinistraţi ignoraţi de Emil Boc : Premierul s-a tot ferit de ape la Dorohoi!

"Vom trimite ajutoare umanitare în judeţele lovite de inundaţii", a spus Blaga.

Vasile Blaga a anunţat că 25 de localităţi din 3 judeţe au rămas fără curent electric. În cadrul unei conferinţe cu prefecţii. Ministrul Administraţiei şi Internelor a precizat că România va putea accesa 75 de milioane de euro din fondurile UE, dar trebuie făcută o evaluare extrem de atentă.

Pe de altă parte, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea a făcut un apel la unitate.

"În faţa calamităţilor trebuie să fim uniţi şi să muncim în echipă. De asta au nevoie de cetăţenii români în acest moment", a spus Oprea.

El a făcut o trecere în revista a unităţilor militare şi a situaţiilor în care acestea au intervenit pentru evacuarea populaţiei, bunurilor, ridicarea barajelor sau salvarea oamenilor prinşi de viitură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite