Irak: Angajaţi ai Blackwater au încercat să mituiască oficiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţi ai societăţii de securitate Blackwater aprobaseră acordarea unui milion de dolari unor oficiali irakieni, pentru ca aceştia să renunţe la critici, după un atac la Bagdad în 2007 în care au fost implicaţi agenţi ai companiei, potrivit New York Times, relatează AFP.

Citând discuţii cu patru foşti angajaţi ai Blackwater, neidentificaţi, cotidianul scrie că preşedintele de atunci al companiei, Gary Jackson, a autorizat darea de mită.

Banii au fos trimişi din Iordania responsabilului de la Bagdad, dar angajaţii citaţi de ziar au spus că nu ştiu dacă aceştia au fost până la urmă daţi irakienilor.

Potrivit surselor, banii erau destinaţi unor oficiali din Ministerul irakian de Interne, pentru a renunţa la critici şi a obţine susţinerea lor.

Un purtător de cuvînt al Blackwater a spus că aceste acuzaţii "sunt fără fundament".

Departamentul de Stat american a întrerupt legăturile cu societatea de securitate după un atac ce a implicat mai mulţi agenţi ai acesteia, soldat cu 17 morţi în septembrie 2007 la Bagdad.

Societatea şi-a schimbat numele şi a devenit X, după ce a fost interzisă în ianuarie 2009 de către guvernul irakian, în urma respectivului incident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite