Bistriţenii învaţă sănătatea în opt paşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţenii învaţă sănătatea în opt paşi
Bistriţenii învaţă sănătatea în opt paşi

Un ONG le-a prezentat ieri celor curioşi beneficiile unei vieţi fără vicii şi excese alimentare, oferindu-le mâncare vegetariană. Astăzi, miercuri, joi şi vineri, la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“, de la ora 19.00, voluntarii asociaţiei vor suţine seminarii pe această temă.

De la degustări de mâncăruri vegetariene, până la masaj şi măsurarea tensiunii, bistriţenii au avut de toate, ieri, la „expoziţia de sănătate“ de pe pietonalul Liviu Rebreanu. Asociaţia „Natural Health Center“ a început o serie de activităţi prin care vrea să atragă oamenii spre un stil de viaţă mai sănătos. Primul pas a fost organizarea unei „expoziţii de sănătate“, dar acţiunile continuă toată săptămâna aceasta cu seminarii  la Colegiul „Liviu Rebreanu“ şi chiar cu înfiinţarea unui club de sănătate, în viitorul apropiat.

Opt paşi pentru o viaţă sănătoasă

Încrederea în Dumnezeu, odihna, alimentaţia sănătoasă, consumul de apă, exerciţiile fizice, soarele şi aerul proaspăt sunt, în opinia organizatorilor, elementele cheie care definesc un trai sănătos şi ferit de îmbolnăviri. Asta au încercat să le explice câţiva voluntari ai organizaţiei curioşilor care au vizitat expoziţia. „Noi, adventiştii, credem că viaţa sănătoasă este importantă şi din acest motiv promovăm acest stil de viaţă în întreaga comunitate“, a explicat Ludmila Malovanyuk, coordonatorul de proiect.

Reducerea consumului de carne, creşterea activităţii fizice, renunţarea la fumat sau consumul de alcool, petrecerea timpului în aer liber şi cele opt ore de odihmă zilnică au fost câteva sfaturi pe care voluntarii asociaţiei le-au oferit bistriţenilor care au fost curioşi să afle mai multe despre păstrarea sănătăţii.

Unii chiar au apreciat iniţiativa asociaţiei. „Cred că o astfel de campanie este benefică, mai ales pentru informarea populaţiei”, spune Eugenia Şuto, o casnică aflată în trecere pe la expoziţie.

Cel mai bine s-au convins bistriţenii la proba degustărilor. Chifteluţele de soia, pateul de linte şi cel de năut au fost specialităţile pe care organizatorii le-au pus la bătaie pentru a-i convinge pe bistriţeni că se poate mânca şi altceva decât carne.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite