Bistriţa: Cetatea Bistriţei va răsuna de glasul menestrelilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Baniciu şi Vladi Cnejevici vor cânta la Serbările Medievale, dar şi formaţii care se află în premieră la Bistriţa 

Cimpoaie, tobe, rock medieval şi glas de menestreli ai veacului XXI vor răsuna zilele acestea la Bistriţa. Invitaţi speciali sunt Mircea Baniciu şi Vladi Cnejevici, alături de grupul Holoenek din Ungaria, Corvinia din Hunedoara şi Aeternum din Bucureşti. Din spectacol nu va lipsi formaţia bistriţeană de muzică irlandeză, Shannon Band.

Holloenek vine, în premieră, tocmai de pe tărâmuri Panonice şi aduce cu ea misterul  medieval. Este o formaţie înfiinţată în Debrecen, Ungaria, acum şase ani. Artiştii ei îşi vor face auzite cimpoaiele şi tobele pe tot parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică.

Sâmbătă de la ora 22.00 va urca pe scenă formaţia Aeternum din Bucureşti, avându-l ca invitat special pe Călin Pop de la „Celelalte cuvinte”.

Trupa de rock medieval, Corvinia din Hunedoara este şi ea în premieră la Bistriţa. Parte a Asociaţiei Corvinorum Ordo din Hunedoara, Corvinia este compusă din Flavius Piţigoi - la blockflote, flaut şi sax, Maricel Găgăuţă - la clape, Florin Bilei - la tobe şi percuţie, Adnana Găgăuţă - voce şi Mircea Goian - la violoncel. Menestrelii rock ai grupul Corvinia vor cânta duminică de la ora 20.00.

Spectacolul medieval se va încheia duminică de la ora 21.20 cu Mircea Baniciu şi Vladi Cnejevici.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite