Noi acuzaţi în dosarul Botiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a încheiat cercetarea în cazul fostului ministru al Muncii Ioan Botiş şi a sesizat DNA.

ANI afirmă că Ioan Botiş (foto) s-a aflat în conflict de interese. Dacă va fi găsit vinovat, fostul ministru ar putea primi între şase luni şi cinci ani de închisoare. Alături de fostul demnitar, alţi trei bistriţeni vor da cu subsemnatul la DNA: soţia fostului ministru, Ligia Botiş, directorul general al firmei Comelf, Dorin Stoian, şi şefa de resurse umane de la firma Leoni, Carmen Magda.

Ei sunt acuzaţi de săvârşirea de fapte de corupţie. Scandalul care vizează familia Botiş s-a declanşat după ce a ieşit la iveală faptul că Ministerul Muncii a aprobat un proiect european de 1,9 milioane de euro în care este implicată soţia fostului ministru, proiect derulat prin Asociaţia Parteneriat Euroactiv, care îşi are sediul în casa soţilor Botiş. Dorin Stoian era preşedintele asociaţiei la data depunerii proiectului, iar Carmen Magda, managerul.

Potrivit ANI, Ligia Botiş desfăşura activităţi în dublă calitate, de expert în cadrul proiectului şi de reprezentant al firmei Mobil Construct, care a închiriat Asociaţiei Parteneriat Euroactiv un birou în strada Cloşca nr. 3, adică exact în casa familiei Botiş, cu preţul de 5.500 de lei pe lună. ANI mai spune că Ligia Botiş a fost plătită în cadrul proiectului cu 13.709 lei pentru lunile noiembrie şi decembrie 2010, respectiv cu 16.800 de lei pentru ianuarie şi februarie 2011. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite