„Marea termoficare“ a eşuat la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Marea termoficare“ a eşuat la Bistriţa
„Marea termoficare“ a eşuat la Bistriţa

Plata în rate şi garanţia execuţiilor legale nu-i conving pe oameni de reuşita programului. Jumătate din blocurile cuprinse în programul de reabilitare al municipalităţii au fost scoase din proiect pentru că îşi realizaseră deja lucrările.

În a treia etapă de desfăşurare a proiectului care vizează reabilitarea termică a blocurilor din oraş, Primăria Bistriţa a rămas fără aproape jumătate din blocurile prioritare incluse iniţial în acest program.

Şapte administraţii de locatari au solicitat, din varii motive, să fie scoase din programul naţional. Acum, pentru a nu pierde finanţarea de 4.000.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Locuinţei, primăria a trebuit să găsească alte şapte blocuri pe care să le treacă pe lista de execuţie.

Şapte blocuri au fost scoase din program

În programul naţional de reablilitare au fost incluse 24 de blocuri, 16 fiind declarate prioritare. Potrivit consilierului Adiran Astalîş, din cadrul Compartimentului energetic al Primăriei Bistriţa, multe asociaţii au făcut adrese către primărie, cerând să fie scoase din program. „Probleme au fost legate şi de faptul că se făcea mereu comparaţie între preţul pe piaţă al lucrărilor de izolare şi cel prevăzut în programul  naţional, cu toate că nu vorbim de acelaşi volum de lucrări“, a explicat Adrian Astalîş.

Blocurile scoase din program sunt cele de pe Aleea Ineu, Zorelelor, Tihuţa, Aleile Greuceanu şi Basmului. În locul lor, au fost trecute cele din zonele Independenţei, Locotenent Călin, Andrei Mureşanu, CR Vivu şi Petru Rareş. Ioan Bindea, administratorul asociaţiei de proprietari de pe strada Petre Ispirescu numărul 1, spune că unele blocuri erau izolate şi de şase luni.

„În blocul 6, două scări, adică aproximativ 30 de apartamente, erau terminate când au venit actele de la primărie. Oamenii au zis că mai bine îşi fac pe cont propriu, că ies mai ieftin. Apoi, nu se ştia când încep lucrările şi nici cât costă metrul pătrat. Oamenii şi-au izolat singuri şi erau gata de şase luni, când au fost anunţati că o să înceapă execuţiile prin program“, mai spune administratorul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite