Biroul Permanent al Senatului va analiza, marţi, proiectele de Cod civil şi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele de Cod civil şi cel de Cod penal  vor fi depuse marţi , la ora 12.00, la Biroul Permanent al Senatului. Documentele întocmite de subcomisiile parlamentare vor fi analizate iar membrii Biroului vor decide care va fi procedura pe care o vor parcurge cele două proiecte.

Secretarul celor două subcomisii parlamentare pentru Coduri, deputatul Liana Dumitrescu, a afirmat că rapoartele privind Codul civil şi Codul penal vor fi depuse la Senat marţi, la ora 12.00. "Votul pe raport noi l-am dat încă de joi, dar aparatul tehnic are de făcut un volum de muncă foarte mare. Au fost circa 3.000 de articole şi amendamente la Codul civil, iar rapoartele trebuie să conţină varianta finală adoptată. Pentru asta trebuie înlăturate toate amendamentele respinse sau modificate diverse formulări. Nici dacă ar fi lucrat tot weekend-ul, nu ar fi reuşit să termine până astăzi", a declarat pentru NewsIn Liana Dumitrescu, deputat din grupul minorităţilor.

La subcomisia de Cod penal, singura problemă este că mai sunt necesare câteva semnături ale membrilor subcomisiei pe expunerea de motive. "Raportul îl vom depune mâine (marţi-n.r.), la ora 12.00, pentru că nu aveam toţi colegii care să semneze expunerea de motive, însă de astăzi încercăm să-l prezentăm sub forma electronică pe cele două site-uri ale Camerei şi Senatului", a declarat coordonatorul subcomisiei Victor Ponta. În privinţa procedurii pe care o vor parcurge Codurile, Ponta a afirmat că decizia revine Biroului Permanent al Senatului.

Liderii coaliţiei au stabilit luni ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Codurile penal şi civil, iar până la finele lunii iunie trebuie finalizate şi Codurile de procedură, a declarat Gheorghe Flutur, precizând că decizia asumării se referă deocamdată doar la primele două acte normative.

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, şi preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, au fost mandataţi de coaliţie să planifice calendarul de consultare cu societatea civilă, astfel încât cele două Coduri juridice "să primească ultimele observaţii" până la finele lunii mai, a anunţat vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei coaliţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite