Bioterapia, medicina de avarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar un medic competent ştie ce analize trebuie să ceară şi cum poate completa tratamentul clasic cu tratamentul alternativ, bioenergie sau fitoterapie Dan Anghel, bioterapeut . Vin din

Doar un medic competent ştie ce analize trebuie să ceară şi cum poate completa tratamentul clasic cu tratamentul alternativ, bioenergie sau fitoterapie Dan Anghel,

bioterapeut .

Vin din preistorie, au străbătut secolele, desfid tehnologiile moderne, iar în ultimii ani au răsărit precum ciupercile, prin apartamente de bloc. Urmaşi ai vechilor şamani, vindecătorii, bioterapeuţii şi radiesteziştii - cei mai mulţi dintre ei basarabeni de peste Prut - au împânzit şi România postdecembristă. Într-un sistem de sănătate muribund, ei vând cu succes ceea ce medicii nu mai pot oferi: speranţa.

"Culcă-te pe pat, cu faţa în sus, cu ochii închişi! Mâinile pe lângă corp, cu palmele desfăcute în sus", porunceşte cu voce stinsă, dar fermă bioterapeutul. "Relaxează-te şi gândeşte-te că devii din ce în ce mai uşor". Cu mişcări exersate, bărbatul mângâie aerul de deasupra mea, frecându-şi degetele din secundă în secundă ca şi cum ar vrea să-şi cureţe palmele de firimituri imaginare.

După câteva minute, omul îşi termină ritualul şi, uşor, pe vârfuri, iese din cameră, nu înainte de a-mi şopti să rămân nemişcat cu ochii închişi. La un moment dat, simt parcă în mâini o căldură intensă. Peste o jumătate de oră, "stăpânul bioenergiilor" nevăzute revine în cameră şi, cu palmele, mângâie din nou aerul ca pe o apă nevăzută. "Deschide ochii încet. Eşti gata. Cum a fost?", mă întreabă curios. Încerc să fiu amabil şi să nu mă plâng de patul tare care m-a împiedicat să dorm de-a binelea.


În cabinetul lui Dan Anghel am ajuns la sugestia unui medic veritabil. O venerabilă doamnă care ani de-a rândul a profesat ca medic în spital. Neputincioasă în faţa unor cazuri rezistente la tratamentele convenţionale, s-a specializat ulterior în homeopatie, ajungând astăzi o adevărată legendă în domeniu, în lumea bună bucureşteană. Auzise şi ea de "minunile" făcute de un anume Dan Anghel.

La intrarea în cabinetul acestuia aşteaptă zilnic la rând pacienţi cu te miri ce suferinţe nedesluşite de medici. Aşteaptă şi ei cuminţi, la coadă, o minune. Din noianul de dosare medicale pe care le ţine ca pe nişte trofee, bioterapeutul scoate câteva mai interesante: C.C. - 58 ani: "Tumoră chistică retroareolară (de sân) stângă, diagnosticată prin biopsie. Tratată prin medicaţie alopată şi bioenergie (3 serii)".

Analizele arată eliminarea formaţiunii chistice. R.F. - 66 ani: "Chist renal la polul superior drept cu dimensiunea de 60/40 mm". După tratament, examenele arată că rinichiul are formă şi structură normale. B.S. - 41 ani: "Diabet zaharat insulino-independent, cu glicemie de 326 mg la mie". După trei serii complete de tratament, valoarea glicemiei a revenit la 137 mg la mie.


Un caz mediatizat şi de postul de televiziune german R.T.L. a fost cel al unui copil de 9 ani din Munchen. În urmă cu câţiva ani, Alexander Braunn a suferit un accident de circulaţie extrem de grav. Multiplele traumatisme craniene au dus la instalarea unei come de gradul III, la o hemipareză stângă, crize de epilepsie şi afectarea gravă a nervului hipoglos. Copilul nu mai putea articula decât unul sau două cuvinte, nu-şi mai putea folosi mâna stângă şi nu se mai putea hrăni decât cu alimente lichide, cu ajutorul unui pai. Doctorii germani nu-i dădeau nicio şansă de recuperare, având în vedere gravitatea leziunilor. Disperaţi, părinţii micuţului Alexander au apelat la dl. Dan Anghel. După şase şedinţe de terapie, copilul a început să pronunţe din ce în ce mai bine cuvinte complexe şi, ce este cel mai important, îşi poate mişca uşor mâna afectată şi se poate hrăni aproape normal.


Originar din Craiova, Dan Anghel n-are nicio legătură cu medicina. Este absolvent al Facultăţii de Petrochimie. Rezultatele obţinute cu ajutorul bioenergiei l-au îndemnat însă să persevereze în acest domeniu şi în anul 1991 s-a mutat în Bucureşti, unde, pe baza unor adeverinţe eliberate de Ministerul Sănătăţii în acei ani, şi-a deschis un cabinet. Nu lucrează decât alături de un medic şi nu primeşte pacienţi decât pe baza actelor medicale pentru a putea compara rezultatele terapiilor sale.


"Eu nu caut senzaţionalul în ceea ce fac. În tratamentele mele folosesc retrocogniţia - cunoaşterea trecutului - tocmai pentru a găsi cauza reală a unei suferinţe. Din păcate, cei mai mulţi oameni îşi transferă energia spirituală pe care o au, sau pe care o dobândesc prin iertare şi vindecare, în scopuri materiale şi astfel coboară din punct de vedere al vibraţiei energetice", susţine bioenergoterapeutul.

"Oamenii caută întotdeauna senzaţionalul, miracolul facil, rapid, uitând să mai privească înăuntrul sufletelor lor şi să-l caute pe Dumnezeu. Aşa apar şi foarte mulţi şarlatani şi oameni care speculează nevoia de senzaţional. Noi nu trebuie să fim faimoşi, la fel cum nu avem nevoie să ne facem reclamă. Cea mai frumoasă reclamă în domeniul terapiei bioenergetice este ca fiecare pacient să aducă un nou pacient", ne explică Dan Anghel.


El consideră că, în România, ar trebui creat un organism interdepartamental, care să valorifice potenţialul terapeutic al celor care au un câmp energetic mai puternic. Astfel de oameni ar trebui învăţaţi cum să-şi controleze puterile, deoarece altfel pot deveni chiar nocivi pentru populaţie, consideră Dan Anghel. Deşi
s-au făcut câteva încercări timide, mai mult individuale, în România nu a existat o cooperare serioasă cu corpul medical.

În legătură cu prezenţa masivă a bioterapeuţilor originari din Republica Moldova, Dan Anghel consideră că majoritatea au venit în România postdecembristă mai ales din cauza dificultăţilor financiare, deşi la noi în ţară există foarte mulţi oameni cu acest dar, neştiuţi şi care ar putea deveni terapeuţi foarte buni.
Pe de altă parte, în prezent, aceste energii subtile nu pot fi evidenţiate şi măsurate.

Totuşi, în faţa evidenţelor, mulţi medici sunt încrezători în astfel de procedee şi tocmai de aceea, Dan Anghel doreşte să iniţieze un curent favorabil conlucrării dintre specialişti în medicină şi bioterapeuţi. "Doar un medic competent ştie ce analize trebuie să ceară şi cum poate completa tratamentul clasic cu tratamentul alternativ, bioenergie sau fitoterapie", conchide Dan Anghel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite