Biletul câştigător a fost vândut de o ghinionistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajata agenţiei gălăţene care a vândut biletul câştigator la 6 din 49, în valoare de 11 milioane de euro, lucrează de 26 de ani în sistem şi joacă frecvent, dar până acum nu a câştigat niciodată. Veta Radu (49 de ani) este aceeaşi casieră care anul trecut a vândut biletul Loto 6 din 49 cu care un şomer şi un pensionar au câştigat împreună 5 milioane de euro.

Mai citiţi şi:

Biletul câştigător la Loto 6/49 s-a jucat în Galaţi
Neamţ: Milionar la Loto 5 din 40, aşteptat la Piatra Neamţ
 Iaşi: Europot cu miros de grătar

Agenţia Loto nr. 17-010 din Galaţi se află într-o zonă cu vad bun. Este la parterul unui bloc din Piaţa Energiei, un loc unde joacă de regulă siderurgiştii. Biletul, însă, putea fi cumpărat de oricine pentru că piaţa se află la intersecţia a cinci străzi importante din Galaţi şi-a trei mari cartiere muncitoreşti: IC Frimu, Micro14 şi Siderurgiştilor Vest. Mai mult, zona este permanent tranzitată de cei care folosesc mijloacele de transport în comun, pentru că în vecinătatea agenţiei se găsesc mai multe staţii de autobuz şi tramvai.

Locuitorii din zonă spun că vinerea, la ieşirea din schimburi, la agenţie e mare înghesuială. „Sunt de multe ori şi câte 30-40 de oameni la coadă”, a declarat Aneta Stanciu, locatară în blocul la parterul căruia se află agenţia norocoasă.

În urmă cu aproape şapte luni, la aceeaşi agenţie s-a jucat un alt bilet norocos, care a adus un câştig de 5 milioane de euro, care a fost împărţit, în mod egal, între un şomer şi un pensionar. Biletul câştigător la extragerea 6 din 49 din 7 iunie a fost unul fără schemă, ci unul banal, cu trei variante simple şi o variantă la noroc.

Câştigătorul, încă necunoscut

image

Agenţia din Piaţa Energiei este amplasată la intersecţia a trei mari cartiere locuite de siderurgişti  Foto: Costel Crângan



Jucătorul care a nimerit cele şase numere norocoase la extragerea de duminică (15, 44, 19, 7, 37, 30) nu s-a grăbit să se prezinte cu biletul câştigător pentru a revendica suma de 46.171.670 de lei (10,9 milioane de euro) puse în joc de loterie.

„Ştiu că este vorba despre o agenţie din Piaţa Energiei, dar mai multe nu vă pot spune, pentru că premiul încă nu a fost revendicat. Probabil că norocosul gălăţean va alege anonimatul aşa cum s-a întâmplat şi cu ultimii mari câştigători din oraşul nostru”, a declarat Nicolai Totolici, directorul Centrului de Profit Galaţi al Loteriei Române. Locuitorii din zonă care au cumpărat şi ei bilete la extragerea 6 din 49 de duminică îşi fac iluzii şi se pun în pielea câştigătorului.

Visul ghinioniştilor

În timp ce unii se gândesc la o viaţă exotică, în afara graniţelor, alţii îşi imaginează opere caritabile. „Mi-aş face o casă la ţară şi aş trăi ca boierul. Aşa da la copii, la biserică, la vecini”, spune Vasile Popa, de 76 de ani.

„Nu cred că aş spune cuiva. M-aş muta din oraş, poate şi din ţară. Este periculos să ai bani în România”, declară Claudiu Gherghe, de 22 de ani. „Sunt prea mulţi bani! N-aş şti ce să fac cu ei”, spune Aneta Stanciu, 68 de ani.

O casieră mândră de norocul altora

De 26 de ani în această activitate, Veta Radu (49 de ani), casiera care a a avut în mână biletul câştigător, dă pentru a doua oară în viaţă cel mai mare pot la loto. „Mă bucur că biletul câştigător a fost jucat la noi la agenţie. Nu e prima dată când se câştigă aici. Cred că suntem o agenţie norocoasă.  Mă bucur că s-a întâmplat aşa, pentru că sigur o să avem şi vânzare mai mare de bilete”, a spus Veta Radu, casieră la agenţia de la parterul blocului unde s-a jucat biletul câştigător la Loto 6 din 49.

Femeia nu ştie care ar fi fost reţeta câştigătoare, pentru că sunt foarte multe variante care duc la completarea biletului. „Oamenii sunt diferiţi, joacă bilete gata completate ori trag numere din castronel sau îşi fac un sistem în gând. Unii ne roagă să le facem noi bilete. Nu-i o regulă, fiecare face după inspiraţie. Joc şi eu, nu am câştigat niciodată, dar joc în continuare”, a adăugat Veta Radu.

Cum se ridică potul

Plata câştigurilor se face în urma validării biletului, în termen de 30 de zile de la data extragerii. 

După expirarea termenului de un an, cu sumele neridicate de câştigători se alimentează fondul special.

Plata câştigurilor se face numai persoanei care prezintă biletul câştigător jucat şi validat de terminal. În cazul în care există litigii, Loteria nu se implică între părţile aflate în conflict. ll    Sumele ce depăşesc 3.000 de lei nu se achită în numerar, ci numai prin cont bancar.

Operaţiunea de ridicare a sumelor de peste 3.000 de lei se face numai de la sediul central al Loteriei, din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite