Biletele de tratament sunt la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biletele de tratament sunt la mare căutare
Biletele de tratament sunt la mare căutare

În luna august, doar 547 de pensionari au primit documentele necesare pentru a putea pleca în staţiuni. Cele mai solicitate bilete de tratament sunt pentru staţiunile Geoagiu, Băile Felix ori Herculane. Cei care nu au primit încă bilete mai pot depune cereri la sediul Casei de Pensii Alba.

 Persoanele în vârstă, care au depus cereri pentru bilete de tratament Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Alba, sunt nemulţumiţe că nu au reuşit să obţină locuri în staţiuni. „Nu am mai beneficiat până acuma de bilete de tratament şi sunt pensionară de 10 ani. Am depus cerere, dar nu am primit bilet. Cred că ar trebui să se aloce mai multe bilete dacă sunt atâtea solicitări“, a spus Violeta Miclea, pensionară din Alba Iulia.

Mulţi pensionari renunţă

Unii dintre pensionari reuşesc, însă, să facă un tratament în fiecare an. „Am luat bilet pentru Felix. Am suferit o operaţie la coloană şi am proteză de 12 ani. Medicul m-a sfătuit să mă duc la băi primăvara, dar din păcate nu mi s-a acordat bilet în luna mai. Chiar m-am supărat atunci, mă bucur că totuşi am primit bilet pentru perioada următoare“, a afirmat Lucreţia Stan (54 de ani).
În luna august, un număr de 547 de pensionari au beneficiat de bilete pentru tratament. Printre cele mai solicitate staţiuni se numără Geoagiu, Băile Felix, Băile Herculane, Covasna şi Sovata. Chiar dacă cererile pentru anul 2009 s-au depus încă din decembrie anul trecut, se mai pot face încă solicitări pentru bilete.
„Sunt mulţi pensionari care renunţă din cauza problemelor de sănătate sau familiale. Există posibilitatea, cu cinci zile înainte de plecarea seriei, să se depună cereri pentru biletele care au fost repartizate, dar pensionarii nu le-au ridicat. Aceste locuri rămân libere. Doritorii trebuie să vină la sediul nostru, să îşi ia un bilet de ordine şi au posibilitatea să obţină un bilet din cele care au rămas libere sau din locurile suplimentate“, a precizat Ileana Ion, directorul coordonator adjunct al Casei de Pensii Alba.
În Alba, cele mai multe solicitări venite din partea pensionarilor sunt pentru tratarea unor boli reumatologice. „Dacă au mai fost plecaţi şi dacă le-a făcut bine tratamentul balnear, e normal că solicită în fiecare an astfel de bilete. Majoritatea vor să îşi trateze boli reumatice“, a spus Ileana Ion.

Mii de cereri

Până în prezent au fost depuse un număr de aproape 6.000 de cereri de bilete de tratament balnear. Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale a repartizat în Alba un număr de 3.070 de bilete, reprezentând 51% din solicitări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite