Bilanţ OMS: 4.735 de oameni au murit de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că virusul H1N1, care continuă se se propage în emisfera nordică, a ucis de la apariţia sa în primăvara acestui an, până în prezent, 4.735 persoane din 191 de ţări.

Potrivit raportului dat vineri publicităţii, majoritatea victimelor (3.406) au fost în Statele Unite ale Americii şi Mexic, unde a apărut virusul. În Asia s-au înregistrat 962 de morţi, iar cele mai puţine decese, 207, s-au produs în Europa.

OMS estimează că, până în prezent, circa 400.000 de persoane au fost infectate cu A/H1N1 în toată lumea.

Numărul total al cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 364 după ce, în această săptămână, a fost confirmat un focar cu 14 cazuri la Centrul de schimburi internaţionale "Gaudeamus" din Iaşi. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Virusul se face în continuare simţit în emisfera nordică, mai ales în SUA şi Canada, unde s-a înregistrat un număr neobişnuit de mare de afecţiuni respiratorii, mai arată OMS, iar în emisfera sudică este în recul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite