Bijuterii personalizate şi unice la Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bijuterii personalizate şi unice la Baia Mare
Bijuterii personalizate şi unice la Baia Mare

Katalin Balint le învaţă pe băimărence să-şi confecţioneze singure podoabele. Învăţătoarea Katalin Balint organizază cursuri gratuite în care le învaţă  pe cei interesaţă cum să-şi decoreze casa şi să confecţioneze cadouri.

Băimărencele au posibilitatea să-şi creeze singure bijuteriile, după propria imaginaţie. Mai mult decât atât, cei interesaţi pot să-şi facă decoraţiuni interioare şi să confecţioneze cadouri pentru cei dragi la magazinul de creativitate Kreativ Hobby, care e situat pe strada Teatrului din Baia Mare.
Ideea unui astfel de loc în care persoanele care vor să fie cât mai originale îi aparţine unei învăţătoare care este şi psiholog şcolar în acelaşi timp. „De mică am făcut mărgele. Am văzut o pereche superbă la bunica mea şi de atunci am fost fascinată de bijuteriile făcute manual“, spune Katalin Balint, administratorul magazinului. La îndemnul celor din jur, Katalin şi-a transformat pasiunea într-o adevărată afacere.

Cursurile sunt gratuite

„Afacerea merge foarte bine şi am mulţi clienţi, tocmai pentru că s-au săturat să cumpere kitch-uri chinezeşti“, mărturiseşte Katalin. Cursurile pe care le predă Katalin sunt gratuite, iar clienţii trebuie să plătească doar materia primă. „Nu are rost să pun preţuri exorbitante. Eu oricum predau din plăcere“, spune aceasta.
Katalin mai spune că la mare trecere sunt realizarea bijuteriilor de „fantezie“ şi tehnica decupajului, precum şi ornarea sau antichizarea diferitelor obiecte cu hârtie de orez sau şerveţele. Potrivit afirmaţiilor lui Katalin, băimărencele preferă să-şi confecţioneze coliere, cercei, broşe, brăţări şi inele din lemn, sticlă, nisip, cocos, minerale şi mărgele acrilice.
Micile opere de artă care ies din mâinele clienţilor sunt mult mai ieftine decât dacă ar fi cumpărate de-a gata din magazinele de profil. Astfel, o pereche de cercei costă 5 lei, un inel 3 lei, o brăţară 4 lei, iar un colier 12 lei. Media de vârstă a celor care îi trec pragul magazinului este de 30 de ani, însă are şi cursanţi de 3 ani.
„Organizez cursuri săptămânale pentru copii. Ei adoră să picteze, să realizeze cutii şi bijuterii“, menţionează Katalin. Lorena Rusu, o băimăreancă de 26 de ani, a vrut ceva ieşit din comun pentru aniversarea fetiţei ei, Raisa, de un an.
„Vroiam ceva deosebit, aşa că am apelat la serviciile doamnei Katalin. Fiecare dintre cei care au venit la petrecerea de săptămâna trecută a primit la plecare, în semn de mulţumire, un mic cadou din partea Raisei“, spune Lorena. Acest „mic cadou“ consta într-un magnet de frigider realizat din ceramică, carton colorat şi o buburuză din lemn, plus poza Raisei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite