Big-brother on-line pentru chiulangii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Şcoala Generală 7 au catalogul pe internet. Părinţii pot verifica în orice moment situaţia şcolară a copiilor lor şi, printr-un simplu click, află notele şi absenţele.

Conducerea Şcolii Generale 7 din Timişoara a găsit o metodă ingenioasă prin care asigură transparenţa pentru activitatea fiecărui elev. Situaţia şcolară a tinerilor, de la clasa I la clasa a VIII e postată pe internet. Dacă anul trecut a fost vorba despre un program pilot implementat într-o singură clasă, din acest an toţi elevii vor avea notele şi absenţele on-line.

Note verificate din pat

Directoarea şcolii, Gica Dumitru, spune că principalul obiectiv al proiectului este conştientizarea părinţilor şi strângerea legăturii dintre instituţie şi familie.

,,Părinţii sunt din ce în ce mai ocupaţi, luăm greu legătura cu ei şi asta este cea mai mare problemă”, a precizat directoarea. Proiectul este destinat tuturor elevilor, dar cei vizaţi sunt copiii din clasa a VIII-a. ,,Ei încep să chiulească, iau note pe care nu le spun părinţilor şi atunci site-ul este binevenit”, a adăugat Gica Dumitru.

Părinţilor le place ideea

Părinţii sunt mulţumiţi de iniţiativa conducerii şcolii. ,,E o idee bună. Eu lucrez foarte mult şi îmi e greu să vin să caut profesorii, să dau telefoane. Aşa, orice nelămurire am o pot rezolva pe site”, a spus Liliana Şimon, mama unei fetiţe de clasa a VI-a. Dacă elevii nu sunt cuminţi, cadrele didactice pot nota şi acest lucru în fişa personală a copiilor.

Astfel, părinţii pot afla cu un singur click ce au făcut copiii lor la şcoală. Site-ul permite şi trimiterea de mesaje scrise pe mobil, simultan, tuturor părinţilor. Programul a fost creat de fiul directoarei Gica Dumitru şi a fost implementat gratuit în Şcoala Generală nr. 7. Pentru alte şcoli, abonamentul la site îi va costa pe părinţi 20 de lei pe lună.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite