Bicicletele vintage revin la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicletele vintage revin la modă
Bicicletele vintage revin la modă

Doi tineri au scos de la naftalină bicicletele cu care au circulat şi părinţii lor şi fac furori cu ele prin oraş. Dacă vreţi să fiţi „trendy“, recondiţionaţi-vă „Pegasul“.

Ionuţ Sabou şi Szilard Szekely sunt doi tineri băimăreni, prieteni foarte buni de câţiva ani. Încurajaţi de cele relatate de un prieten clujean, care i-a vizitat în urmă cu câteva luni, cei doi au decis să pună la cale un proiect pe cât de ambi-
ţios, pe atâta de năstruşnic:
să-şi renoveze „Pegasurile“ cu care au circulat şi părinţii lor. „Ne-a spus un prieten din Cluj că acolo sunt foarte la modă bicicletele vintage şi ne-am amintit că şi noi avem bicicletele părinţilor aruncate prin beci“, povesteşte Ionuţ, sau Johnnu, aşa cum îl strigă prietenii.
După ce şi-a „recuperat“ un hârb de „Pegas, model Kent“, sau „din acela cu coarne“, cum este cunoscut, Johnnu s-a pus pe lucru.

Trei luni de muncă

Pentru a recondiţiona bicicleta veche de patru generaţii, Johnnu, împreună cu prietena lui, au lucrat timp de trei luni. „Totul este făcut manual, în afară de vopsit. Mi-a vopsit-o un prieten, Cicioc, cu aerograful“, arată Johnnu. A ţinut cont de original şi nu a schimbat absolut nimic la ea, în afară de culoare. „Am vopsit-o în culorile tradiţionale ale trupei în care cântăm şi eu şi Szile, adică în galben şi negru“, explică tânărul.
Pegasul recondiţionat a lui Szile este la fel de spectaculos. „Am mai recondiţionat o bicicletă veche, dar alt model, în urmă cu ceva vreme“, spune Szile. După ce a auzit de la prietenul lui ce pune la cale, a căutat pe Internet până a găsit o jumătate de „Pegas Kent“ de vânzare şi a licitat pentru ea.
„Costă dublu faţă de preţul unei biclete ieftine, cam cât una nouă, dar bună“, estimează el. În timpul celor trei luni cât au lucrat să-şi „reabiliteze P egasurile“, cei doi tineri au luat târgurile de vechituri din oraş la rând. „Am ţinut neapărat să fim cât mai aproape de original, să folosim chiar piese originale dacă se poate, de la sonerie până la semnul cu căluţul înaripat“, spun cei doi tineri la unison. De când şi-au terminat bicicletele şi se plimbă prin oraş, după cei doi întoarce lumea capul. „Mulţi sunt nostalgici şi îşi amintesc de copilărie. Nu mai găseşti astăzi aşa ceva de cumpărat“, spune Szile.
„Mulţi ne-au întrebat de unde se poate cumpăra aşa ceva, pentru că şi ei şi-ar dori o aşa bicicletă“, întăreşte Johnnu. Au primit o singură ofertă de vânzare, dar băieţii nici n-au stat de vorbă cu ofertantul, pentru că spun că „Pegasurile“ lor nu sunt de vânzare. Mai mult, în viitor vor să înfiinţeze şi un fan-club „Pegas“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite