Calea ferată spre Bicaz, distrusă de viitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârâul Plopuşoru a ieşit din matcă astă-noapte şi s-a revărsat peste şine

Locuitorii de pe străzile Lacului şi Plopuşorul din Piatra Neamţ scoteau dimineaţă noroiul din curţi şi luau buştenii de pe calea ferată.

Circulaţia pe calea ferată dintre Piatra Neamţ şi Bicaz se desfăşura cu restricţie azi-dimineaţă, după ce  înfundarea unui pod cu material lemnos şi aluviuni a provocat ieşirea pârâului Plopuşoru din albie.

Apele au afectat rezistenţa terasamentului, iar trenurile puteau circula doar cu viteză mică. Viitura declanşată aseară, în jurul orei 19.00, a cărat trunchiuri de arbori pe calea ferată, determinând întreruperea circulaţiei pentru trei ore, până la ora 22.35, când lucrătorii Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă au reuşit să elibereze şinele.

Materialul lemnos rămas pe lângă calea ferată era recuperat, azi-dimineaţă, de locuitorii din vecinătate, pentru a fi folosit la foc. Apele au intrat în curţile gospodăriilor şi au ajuns până la ferestrele unei case.
În această dimineaţă, la ora 10.40, sirenele Hidroelectrica, Sucursala Hidrocentrale Bistriţa, au răsunat în Piatra Neamţ, avertizând populaţia să nu se apropie de albia Bistriţei pentru că se fac deversări din lacurile de acumulare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite