Biblia de 9 kilograme a ajuns la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii manifestării Expo-Biblia au găsit o soluţie spirituală pentru problema anului

Biblii vechi, foarte mari şi foarte mici sau pe suport audio - expoziţia a adus la Timişoara 150 de cărţi sfinte.

Expoziţia de cărţi sfinte face turul ţării şi s-a oprit, astăzi, în capitala Banatului ca să reînvie interesul timişorenilor pentru credinţă. Expo-Biblia aduce la Biserica Adventistă cărţi vechi şi noi din toate regiunile ţării. Bibliile au fost adunate din colecţii personale ale credincioşilor, iar cele mai vechi datează chiar din anul 1700. În timp ce câteva zeci de cărţi au dimensiuni considerabile, altele ar putea să încapă pe un microfilm de câţiva centimetri. Una dintre ele a fost scrisă de mână, de un credincios pasionat de învăţămintele cărţii sfinte. Dicţionarele şi enciclopediile de specialitate sunt aşezate şi ele la loc de cinste printre bibliile prezentate astăzi timişorenilor. Există chiar şi versiuni audio ale cărţilor sfinte, pentru cei care doresc să aibă acces oricând la citate biblice. Bătrânii sau tinerii aflaţi la volan pot asculta astfel fragmente din cărţile sfinte în orice moment al zilei. Bibliile în format digital s-au regăsit şi ele la expoziţie, pentru a demonstra că oricine poate avea acces la învăţăturile sfinte.

Întoarcere la credinţă
„Oamenii de astăzi uită tot mai mult de ceea ce scrie în Biblie”, a spus Viorel Dima, organizatorul evenimentului. „Chiar şi credincioşii adventişti încep să uite din citatele pe care le ştiau mai demult”, a dăugat acesta. Astfel, pastorii Bisericii Adventiste cred că lipsa credinţei este principala cauză a crizei mondiale. Aceştia au găsit ca soluţie la marea criză repunerea Bibliei în centrul vieţii. „Citirea zilnică a Bibliei are impact pozitiv asupra calităţii vieţii”, a mai spus Viorel Dima. Pentru ca mesajul să ajungă la cât mai mulţi credincioşi, Expo-Biblia va vizita 20 de localităţi din ţară până la sfârşitul lunii ianuarie. Astăzi după-amiază, cărţile sfinte vor ajunge la Arad, la Facultatea de Drept.

Seminarii pentru spirit
Expo-Biblia a adus astăzi în oraşul de pe Bega cărţi sfinte, dar şi seminarii pentru credincioşii care doresc să afle mai multe despre cartea sfântă. Bănăţenii au luat parte şi la dezbateri, bazate tot pe teme biblice şi organizate de reprezentanţii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite