Beţivii şi agresaţii, "sponsorizaţi" cu peste două miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a acordat îngrijiri medicale unui număr de 84 de persoane aflate în stare de ebrietate.În condiţiile în care costul unei singure zile de spitalizare pentru un amator de licori bahice este de

a acordat îngrijiri medicale unui număr de 84 de persoane aflate în stare de ebrietate.
În condiţiile în care costul unei singure zile de spitalizare pentru un amator de licori bahice este de şase milioane de lei, până acum, spitalul bârlădean a aruncat pe geam peste 500 milioane de lei. Aproape în fiecare zi, la spital sunt transportate persoane aflate în stare de ebrietate, căzute în stradă, cărora li se acordă îngrijiri medicale de urgenţă, aceştia fiind lăsaţi să îşi revină în staţionar. De asemenea, alte 487 milioane de lei au fost cheltuite pentru cei 114 pacienţi care au fost victime ale unor agresiuni, în mare parte generate tot de consumul excesiv de alcool. Aceste două categorii de pacienţi "au înghiţit" aproape un miliard de lei, la care se mai adaugă peste 1,5 miliarde de lei cheltuite pentru îngrijirile şi spitalizarea victimelor din accidente în care au fost angrenate maşini, căruţe, biciclete şi alte mijloace de transport.
Cât priveşte şansele de recuperare a banilor cheltuiţi pe spitalizarea persoanelor amintite, acestea sunt ca şi nule. Cu toate că sumele de bani au fost raportate la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care ar trebui să se ocupe de imputarea acestora, defalcat pentru fiecare pacient în parte, niciun bănuţ n-a mai putut fi recuperat.
Medicul Viorel Petcu, directorul Spitalului Municipal de Adulţi Bârlad, crede că ar trebui să se găsească o metodă mai eficientă pentru recuperarea acestor cheltuieli, care au devenit de-a dreptul exorbitante, banii respectivi putându-se investi în alte scopuri.
"Toţi aceşti pacienţi, victime ale beţiilor, agresiunilor şi accidentelor rutiere ar trebui obligaţi să plătească cheltuielile de spitalizare. Se aruncă nişte bani aiurea şi, spre exemplu, cu cele două miliarde de lei cheltuite până acum cu cele trei categorii de pacienţi amintite am fi putut reabilita două secţii de spital. Sau se pot găsi şi alte echivalenţe. Cu două miliarde de lei se pot asigura medicamentele necesare pentru o lună şi jumătate sau materialele sanitare necesare în spital pentru şase luni ori alocaţia de hrană pentru trei luni", a explicat medicul Viorel Petcu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite