Berlusconi dă vina pe serviciile secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul fotografiilor făcute la vila din Sardinia a premierului italian ia o nouă întorsătură după ce cotidianul spaniol „El Pais“ a continuat publicarea lor.

Noile imagini, preluate între timp şi de ziarul turc „Hurriyet“, arată mai multe tinere îmbrăcate sumar care fac plajă pe marginea unei piscine. „Şi dacă în locul aparatului de fotografiat ar fi fost o armă cu lunetă?“, se întreabă politicieni din anturajul lui „Il Cavaliere“.

Aceştia susţin că existenţa fotografiilor nu mai reprezintă doar încălcarea grosolană a dreptului la viaţă privată, ci s-a transformat într-o problemă care pune sub semnul întrebării eficienţa serviciilor secrete însărcinate cu paza şi securitatea şefului Guvernului de la Roma.

„Înseamnă că structurile Statului nu sunt capabile să ofere protecţie premierului“, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, Italo Bocchino, membru marcant al partidului „Poporul Libertăţii“ al lui Berlusconi.

Acesta, la rândul lui, crede că situaţia e cu atât mai îngrijorătoare, cu cât Italia este una dintre ţările cel mai expuse unor eventuale atacuri teroriste.

În consecinţă, Comisia parlamentară pentru Siguranţă (COPASIR), care supraveghează activitatea serviciilor secrete, a anunţat prin preşedintele Francesco Rutelli că joi, 11 iunie, îl va convoca pentru explicaţii pe generalul Giorgio Picirillo, şeful serviciului AISI (Agenţia de Informaţii şi de Siguranţă Internă).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite