Berceanu: Nu ştiu când va fi gata autostrada Bucureşti - Ploieşti pentru că nu mai avem bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat astăzi, la Realitatea Tv, că nu ştie când va fi gata autostrada Bucureşti - Ploieşti, proiect finanţat exclusiv cu bani de la buget, pentru că Guvernul nu mai dispune de sumele necesare în condiţiile actuale de restrângere bugetară.

"Nu ştiu când va fi gata. Autostrada Bucureşti - Ploieşti este una finanţată cu bani exclusiv de la buget, iar acum cu constrângerile bugetară, eu pun banii acolo unde sunt proiecte şi cu finanţare străină. Anul trecut, prioritatea a fost autostrada Bucureşti - Ploieşti. Anul acesta prioritatea numărul unu este acolo unde sunt bani europeni, după asta acolo unde sunt bani de la BEI şi BERD şi apoi mult mai puţin la autostrăzile Bucureşti - Ploieşti şi Transilvania".

Citiţi şi:

Berceanu: Soluţiile găsite pentru refacerea infrastructurii inundate trebuie să nu afecteze deficitul

"Nu pot să mai pun să aştepte pentru că nu mai putem aloca bani pe autostrada Bucureşti Ploieşti", a conchis el.

Termenul de finalizare al autostrăzii Bucureşti-Ploieşti era 2010, însă până în prezent nu s-au efectuat mai mult de 60% din lucrări.

Berceanu: Este greu să faci faţă când se întâmplă fenomene naturale extreme

În cadrul emisiunii televizate, ministrul Transporturilor a declarat că, în ciuda faptului că în unele zone s-au făcut investiţii pentru a opri inundaţiile, este foarte greu să faci faţă fenomenelor naturale extreme.

"Noi la ministerul Transporturilor avem programe în derulare de câţiva ani buni, finanţate cu bani de la instituţiile internaţionale. În ultimii cinci ani s-au cheltuit circa 300 milioane de euro pentru a se realiza lucrări în unele zone: Acolo s-au făcut lucrări bune, chiar şi pe Siret. Banii venind de la instituţii internaţionale, precum BERD, au fost aduşi şi consultanţi din afară pentru execuţia lucrărilor", afirmă ministrul Berceanu, adăugând că atunci când se întâmplă "fenomene naturale extreme este însă greu de făcut faţă".

Ministrul Transporturilor afirmă că de foarte multe ori se discută despre locul unde s-a produs inundaţia, şi nu de unde vine. "De ce a reuşit să iasă de acolo, nimeni nu îşi pune problema", a afirmat Berceanu, recunoscând că de acest lucru ar trebui să se ocupe autorităţile locale, dar şi cele centrale.

"Prioritizarea este mult mai importantă când ai bani puţini. Când ai bani mulţi, nu te uiţi însă", adaugă el.

În cadrul aceleaşi emisiuni tv, întrebat cum comentează faptul că preşedintele Traian Băsescu a acuzat o localnică din comuna Săuceşti, grav afectată de inundaţii, că minte, Berceanu a spus că "poate că ar fi trebuit să fie mai detaşat de chestiunea asta, dar preşedintele Băsescu nu a fost niciodată detaşat. Traian Băsescu când are ceva de spus spune".

Totodată, ministrul a opinat că atunci când intri la guvernare trebuie să te aştepţi la tot ce este mai rău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite