Bejinaru: Întâlnirea cu Traian Băsescu a fost constructivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Florica Bejinaru, a declarat astăzi, după şedinţa CSM la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, că s-a discutat despre raportului Comisiei Europene privind Justiţia în România, iar şeful statului nu a făcut reproşuri.

"A fost o discuţie între membri care au acelaşi scop, să perfecţioneze ce este de perfecţionat şi să pună în practică acele recomandări şi, în final, să se ridice Mecanismul de Cooperare şi Verificare. A fost o discuţie constructivă", a spus Bejinaru.

Preşedintele CSM a mai spus că Traian Băsescu nu a făcut reproşuri, ci s-au făcut doar constatări ale progreselor, discuţiile axându-se pe Raportul CE.

"Nu au fost reproşuri, au fost constatări ale progreselor, uneori mai oneste, realizate pe toate domeniile supuse monitorizării şi ceea ce am stabilit împreună şi am căzut de acord este că trebuie, în continuare, să facem paşi importanţi pentru a pune în practică aceste recomandări şi pentru a convinge că am realizat progrese suficiente pentru ca următorul raport al Comisiei să fie unul favorabil", a precizat Bejinaru.

Ea a mai spus că direcţiile de specialitate din Consiliul Superior al Magistraturii vor face o analiză detaliată a conţinutului Raportului CE dat publicităţii marţi, plenul urmând să o dezbată şi să stabilească măsurile de luat pentru remedierea deficienţelor în prima şedinţă din septembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, astăzi, o întâlnire cu membrii CSM pe tema Raportului CE, care s-a desfăşurat cu uşile închise, la care au participat membrii Consiliului, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general Codruţa Kovesi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite