Beizadeaua Cojocari are lipici la vile ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al primăriei, Ioan Cojocari, a finalizat recent a doua vilă la preţ de garsonieră, construită pe teren oferit de către stat Funcţionarul public a construit două imobile

Secretarul general al primăriei, Ioan Cojocari, a finalizat recent a doua vilă la preţ de garsonieră, construită pe teren oferit de către stat

Funcţionarul public a construit două imobile cu sume ridicol de mici. Ambele proprietăţi sunt pe numele beizadelei Paula Cojocari.

O vilă, cu două etaje şi garaje pe ambele părţi, a fost finalizată în zona Braytim, pe strada Pomuţ. Constructor este SC Constructim SA. Valoarea contractului este de aproximativ 45 de mii de euro.

"Trebuie să mai branşăm casa la canalizare şi să tragem restul utilităţilor pe banii noştri", spune Eugen Perescu, proprietarul Constructim SA. Perescu a preluat contractul când a cumpărat firma. "Este a lui Cojocari de la primărie. Vine rar, dar are un inginer de la primărie pe care l-a pus să ne urmărească", a declarat unul din muncitorii care lucrau la finisaje.

"Toţi vor teren moca"

"Toată lumea ştie că este a lui Cojocari. Dar nu e singurul personaj de acolo. M-am trezit la uşă cu poliţişti, cu senatori. Toţi s-au înghesuit pentru terenul moca. Casa e pe numele Paula Cojocari", a spus Perescu. Conform acestuia s-a plătit un avans în lei echivalent cu aproximativ 20.000 de euro şi alţi 25.000 de euro, Cojocari reuşind performanţa să ridice vila cu preţul unei garsoniere confort II într-un bloc comunist.

Când a aflat că presa se interesează de vilă, Cojocari a cerut secretarei de la primărie să-i pregătească un dosar cu acte ale casei, fără să îşi dea seama că un reporter Adevărul era în secretariat. Ulterior a încercat să susţină că nu are legătură cu proiectul. "Nu ştiu nimic. Fata mea construieşte", a spus iniţial secretarul. Întrebat de ce este un dosar cu actele casei la secretara din primărie funcţionarul a declarat: "Ţin actele la birou. Care e problema ? Secretara îmi plăteşte şi facturile".

Prins cu minciuna

Întrebat cu ce bani a plătit vila, Cojocari a răspuns: "Fata mea e notar, are bani". "Plăţile s-au făcut în anul 2005", a spus patronul firmei de construcţii. Conform Ministerului Justiţiei, ordinul de numire a Paulei Cojocari în funcţia de notar a fost semnat în ianuarie 2007. "Am lucrat în străinătate mult în perioada 2000 - 2005, în Spania şi SUA", a declarat Paula Cojocari. Aceasta nu a menţionat ce activităţi a desfăşurat în străinătate.

Vecin ANL cu Ciuhandu juinor

Pe strada Pindului s-a construit un cartier de vile ANL, pe teren oferit de stat. La Cartea Funciara, ipoteca pe vila fiicei lui Cojocari este 34.000 de euro, echivalentul preţului unei garsoniere foarte mici. Tot pe strada Pindului a construit o vilă ANL, George Ciuhandu, beizadeaua primarului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite