Becurile sătmărenilor ard şi pe timp de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becurile sătmărenilor ard şi pe timp de zi
Becurile sătmărenilor ard şi pe timp de zi

Primăria susţine că aceasta este singura modalitate prin care se poate verifica dacă un bec este sau nu ars. Primăria Satu Mare plăteşte anual trei milioane de lei pentru iluminat.

 Nu de puţine ori edilii locali se plâng că nu au bani nici pentru susţinerea unor instituţii de cultură. Însă când vine vorba de economie, situaţia este lăsată în voia sorţii. Recent, tot mai mulţi sătmăreni semnalau faptul că,  în timpul zilei, funcţionează mai multe becuri de pe stradă. Marea a fost surprinderea lor când au văzut că în plină zi, iluminatul public funcţionează ca pe roate.
„În jurul amiezii am observat că toate becurile de pe stradă ard. Nu mi-a venit să cred! Tot noi suntem cei care plătim pentru iluminat”, a declarat Bianca Birtoc, un cetăţean care locuieşte pe strada Candy, din municipiul Satu Mare.

Becuri verificate pe banii sătmărenilor

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Satu Mare, Levente Varna, a declarat că, până anul acesta, firma care se ocupa de iluminatul public putea verifica becurile arse numai în timpul zilei. „Aceasta este modalitatea prin care aflăm dacă funcţionează sau nu un bec. Dar mai ştiu că, din cauza multiplelor reclamaţii venite pe adresa Primăriei, toate din partea cetăţenilor, firma SC Inter Conect SRL, care se ocupă de iluminatul public, şi-a schimbat modalitatea de lucru”, a declarat acesta.
Conform celor spuse de purtătorul de cuvânt, firma execută, în prezent lucrări doar în timpul nopţii. Cu toate acestea, timp de câteva ore bune, pe strada Candy, becurile au funcţionat în timpul zilei. Dar există şi pentru aceasta o explicaţie. „Cei de la Electrica, firma furnizoare de energie electrică, ne-au spus că a existat o defecţiune în zona respectivă. Din cauză unui scurt circuit, becurile au ars mai mult timp”, a mai spus Levente Varna.

Iluminatul public - aproape 4 milioane de lei pe an

Primăria Satu Mare a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Inter Conect SRL, prin care aceştia răspund de întreţinere. În cazul în care apar deficienţe, firma respectivă are sarcina de a remedia cât mai repede problema. Valoarea contractului este de peste 200.000 de lei. În plus, Primăria Satu Mare plăteşte anual trei milioane de lei pentru iluminat.
„Este, pur şi simplu, o bătaie de joc ce se întâmplă. Dăm bani la stat degeaba. Nu înţeleg de ce nu se pot lua măsuri. Nu este prima dată când ard becurile în timpul zilei. Până acum o perioadă, pe strada Botizului, abia la ora 11.00 erau stinse becurile”, a mai declarat Bianca Birtoc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite