Bechtel se plânge de exproprieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Project managerul Bechtel în România, Michael Mix, nu a putut să le răspundă studenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) când va fi finalizată Autostrada Transilvania. Cea

Project managerul Bechtel în România, Michael Mix, nu a putut să le răspundă studenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) când va fi finalizată Autostrada Transilvania.

Cea mai mare curiozitate a tinerilor clujeni la deschiderea anului universitar 2008-2008, unde Michael Mix a prezentat proiectul Autostrăzii Transilvania, a fost când va fi aceasta circulabilă. Mix s-a limitat însă la un răspuns standard. „Termenul de finalizare este în 2013, însă depinde de mulţi factori dacă ne vom încadra în timp. Până acum, sunt gata cinci kilometri”.

Situaţie neclară

Michael Mix nu a putut specifica nici câţi kilometri de autostradă vor fi turnaţi până la sfârşitul anului 2008, sau care este bugetul Bechtel pentru acest an. Pe de altă parte, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că Michael Mix i-ar fi transmis cu câteva zile în urmă câteva date: Bechtel a primit anul acesta 200 milioane de euro, dintr-un total de 560 de milioane de euro.

Potrivit lui Mix, cea mai mare problemă a firmei americane o reprezintă exproprierile. „Pământul a fost întotdeauna o provocare pentru noi şi până la urmă depinde de Guvern în ce ritm vor fi făcute exproprierile. Apoi, Autostrada Transilvania este un proiect greenfield (de la zero - n.r.), şi este dificil de dus la capăt”, a mai spus Mix.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite