Becali, voturile şi pământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interesele imobiliare ale lui Gigi Becali bulversează până şi alegerile. Anghel Rababoc, candidatul PNG pentru postul de primar al comunei, este acuzat că a dat pământ în schimbul voturilor

Interesele imobiliare ale lui Gigi Becali bulversează până şi alegerile. Anghel Rababoc, candidatul PNG pentru postul de primar al comunei, este acuzat că a dat pământ în schimbul voturilor

În comuna Ştefăneşti de lângă Bucureşti, s-a dus ieri o adevărată luptă între PSD şi PNG. Susţinătorii celor două partide s-au înghesuit la vot şi au creat o busculada care a durat ore bune.

Anghel Rababoc, candidatul partidului lui Gigi Becali (PNG) şi oponentul său de la PSD, Aurel Pârvu, au fost vedetele de ieri. Actualul om al lui Becali, Rababoc, e un fost PSD-ist, iar Pârvu, fost liberal.

La Ştefăneşti, judeţul Ilfov, sunt doar două secţii de votare pentru aproximativ 4.000 de alegători. La ora 03.00 dimineaţa votanţii din comună erau deja în faţa porţii Şcolii Generale nr. 1, cinci ore mai târziu se strânseseră aproape 200 de persoane care erau nerăbdătoare să voteze.

După ce au votat 88 de persoane, şeful secţiei de votare, Sorica Vasile, a decis să întrerupă procesul de vot, pentru că reprezentanţii PD-L, PNG, PNL şi PC s-au ridicat de la masă. Votul a fost reluat în jurul orelor 11.00, după ce forţele de ordine au dat afară persoanele care nu trebuiau să se afle în incinta secţiei.

"Reprezentanţii partidelor au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei fiecare, conform legii", a spus preşedintele secţiei de votare. În ciuda agitaţiei, poliţia spune că "au fost aduşi 20 de poliţişti şi în jur de 25 de jandarmi, dar nu au fost comise infracţiuni, nu a fost nevoie de intervenţie", a declarat comisarul-şef Achim Dan, IPJ Ilfov.

PNG-iştii acuză PSD-iştii şi invers

Fiecare tabără a acuzat-o pe cealaltă. "Tinerii din comună au primit din partea primăriei câte 300 de metri pătraţi de teren, dar fără acte. Actele urmează să fie făcute după alegeri", a spus reprezentantul PSD în secţia de vot, Daniel Stancu.

Eugen Paraschiv, candidatul PNG la postul de consilier, susţine că a fost agresat de un jandarm chiar în secţia de votare. "PSD-ul şi-a adus oamenii de dimineaţă aici şi le-a dat bani", a zis Paraschiv. În replică, candidatul PSD, Aurel Pârvu, susţine că "este o minciună grosolană". "Oamenii aşteptau cu disperare ziua votului", a continuat el.

Vedeta de la Ştefăneşti, Adrian Minune, candidatul PSD la consiliul local, a ieşit de mai multe ori în faţa mulţimii adunate pentru a calma spiritele, însă nu a avut foarte mult succes.

Comună vânată pentru terenuri

Pentru o afacere cu terenuri în Ştefăneşti, este cercetat şi finanţatorul F.C. Steaua, Gigi Becali. El este învinuit în dosarul privind schimburi de terenuri cu MApN, alături de fostul ministru al apărării, Victor Babiuc. Comuna Ştefăneşti a devenit, în ultimii ani, ca şi alte localităţi din jurul Capitalei, un punct important pe harta investiţiilor imobiliare.

Aici au fost anunţate proiecte de anvergură care totalizează zeci de mii de locuinţe. Investiţiile pentru ridicarea ansamblurilor rezidenţiale vor depăşi un miliard de euro. De asemenea, amplasarea localităţii pe traseul viitoarei autostrăzi Bucureşti-Ploieşti a făcut din Ştefăneşti un pol de atracţie pentru speculatorii de terenuri. În prezent, un metru pătrat a ajuns la 100 de euro, în anumite zone.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite