Becali începe ofensiva cererilor de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă va fi pus în libertate sub control judiciar, Gigi ar putea fi obligat să poarte o brăţară de supraveghere. Avocaţii lui Gigi Becali vor depune astăzi în instanţă cerere de eliberare sub control judiciar a finanţatorului echipei Steaua.Click aici pentru FOTOGALERIE.

În cazul în care, magistraţii ar accepta cererea, Becali va fi supravegheat de Poliţie, la datele fixate de instanţă. În aceste condiţii i se va interzice să ia legătura cu oricare altă persoană acuzată alături de el sau cu martorii din dosar. De asemenea, el nu va avea voie să deţină niciun fel de armă.

Citiţi şi:

-Grigore Cartianu: Băsescu, agentul Richter

Vedeţi şi:

-VIDEO Oamenii lui Becali, urmărire ca în filme

-VIDEO Penalul Ioan Becali, pe urmele vărului Gigi

Având în vedere că finanţatorul Stelei este acuzat de lipsire de liberate, infracţiune deosebit de gravă, în cazul eliberării condiţionate sub control judiciar, el ar putea fi obligat să poarte permanent o brăţară electronică de supraveghere.

Chiar şi în libertate, Gigi Becali ar putea rata meciurile echipei pe care o patronează. Judecătorii îi pot interzice, conform legii, “să nu se deplaseze la anumite spectacole sportive ori culturale”. Un preot l-a viziat ieri, la Direcţia Cercetări Penale, pe Gigi Becali, pentru a-l spovedi şi a se ruga ca finanţatorul echipei Steaua să scape de arest. Până la mila divină, Becali poate scăpa de cătuşe fie pe cauţiune, fie condiţionat - sub control judiciar.

Arestat„cu unanimitate“

Gigi Becali s-a apărat în faţa instanţei spunând că se află în arest din cauză că este „prea milos“. „Sunt aici pentru că sunt prea milos, iar un om ca mine nu se poate schimba. O să vă povestesc tot ce ştiu şi tot ce am făcut. Am mers la bar, am lăsat maşina pornită afară, pentru că era frig şi am vrut să fie căldură când mă întorc. Am ieşit după 10 minute afară şi nu mi-am mai găsit maşina. Am început să râd.

Am vorbit cu băieţii şi le-am spus că mi-a dispărut maşina. Dacă ştiam că se va ajunge aici, mai bine o lăsam furată, decât să stau 4 zile în puşcărie că vrea doamna procuror”, a relatat Becali în faţa judecătorilor în speranţa că va fi pus în libertate. Peste câteva ore, magistraţii au respins, cu unanimitate de voturi, recursul formulat de finanţatorul echipei Steaua la decizia de arestare. Completul a fost compus din trei judecători care urmează să-şi motiveze decizia de arestare preventivă. Reamintim că Gigi Becali a fost arestat preventiv pentru lipsire de libertate. El ar fi sechestrat trei membri ai clanului „Geamănu“ care îi furaseră maşina.

Vizitat ieri la arest de avocatul Cătălin Dancu, Gigi Becali i-a spus că nu crede că arestarea sa are un substrat politic. Becali nu a dorit să comenteze decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. În primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 1, latifundiarul din Pipera şi-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia judecătoarei: „M-am convins şi de dumneavoastră, doamnă!”, a replicat Becali când a realizat că va schimba palatul aurit cu o celulă de 16 metri pătraţi. 

Atacul Justiţiei

Când i s-a dat cuvântul la Tribunalul Bucureşti, Becali a comentat ironic decizia primei instanţe de a-l aresta preventiv. „Doamna judecător a spus că dacă Becali ar fi regretat şi se căia, nu i-ar fi dat 29 de zile. Adică, bă Becali, mai degrabă recunoşti, ca să iei cinci ani, decât să taci şi să iei 29 de zile”, a interpretat Becali pe baza motivării Judecătoriei Sectorului 1.

De altfel, atacurile lui Gigi Becali cu privire la decizia judecătorilor nu au fost singulare. Judecătoarea Nicoleta Cristuş a primit un e-mail prin care era atenţionată „să aibă grijă pe unde merge”, iar procurorul Maximilian Bălăşescu a fost ameninţat, într-o emisiune TV, de Ioan Becali.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a cerut ieri public încetarea presiunilor asupra magistraţilor. Andrieş a precizat că va avea şi un dialog cu Uniunea Barourilor din România în privinţa atitudinii unor avocaţi în dosarul în care a fost arestat preventiv Gigi Becali, subliniind că actul de justiţie se face doar în instanţă, şi nu în faţa televizorului.

image

Totodată, reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au adresat o scrisoare Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului, prin care exprimă nemulţumirile magistraţilor faţă de campania de decredibilizare a justiţiei. Judecătorul Gabriela Bârsan a explicat că magistraţii sunt reduşi la tăcere prin campanii virulente, tot mai mulţi dintre ei luând în calcul varianta pensionării. „Este începutul sfârşitului“, a spus Bârsan, sugerând că poate se doreşte pensionarea multor magistraţi.

Avocatul cu discurs politic

Avocatul Aurelian Pavelescu – care îl reprezintă pe Gigi Becali – a fost la un pas de a fi evacuat din sala de judecată, după ce a susţinut un discurs mai mult politic decât juridic. Magistratul i-a cerut lui Pavelescu să nu mai facă declaraţii politice în sala de judecată, după ce acesta a susţinut, în pledoaria sa, că susţinătorii finanţatorului clubului Steaua, care se află în faţa Tribunalului Bucureşti, spun că, în acest caz, este vorba despre mai multe abuzuri.



Sursa: REALITATEA.NET

Clanul Geamănu, liber la hoţii şi tâlhării

image

Ilie Alexandru (foto: Captură OTV), lider interlop, a fost eliberat după ce a invocat în instanţă că s-a pocăit. Gruparea de interlopi condusă de Ilie Alexandru, zis „Sandu Geamănu”, din care fac parte şi cei care i-au furat Mercedesul lui Gigi Becali,  are la activ zeci de furturi şi tâlhării.

Cu toate că sunt recidivişti, interlopii sunt liberi. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au trimis în judecată, anul trecut, patru membri ai clanului, dar şi pe şeful lor „Sandu Geamănu”. Ei sunt acuzaţi de mai multe tâlhării în parcări şi de furtul mai multe autoturisme scumpe.

Printre alte fapte, „Sandu Geamănu” a fost trimis în judecată şi pentru furtul unei plăcuţe de înmatriculare - B-65-GUV, pe care şi-a montat-o la autoturismul pe care-l conducea, pentru a induce ideea în trafic că autoturismul este de la guvern.

Vedetele brigăzii lui „Sandu Geamănu”, cei care i-au furat maşina lui Becali, sunt: Tinel Niculae, Ştefan Mărgean, zis „Fănoiu” şi David Constantin Stan, zis „Chioru”. Cel de-al patrulea, Adrian Stănilă, nu a fost prins de bodyguarzii lui Becali şi a acceptat să facă declaraţii la parchet în calitate de martor sub acoperire. Parchetul Capitalei a anunţat ieri că a preluat, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, dosarul privind furtul Mercedesului lui Gigi Becali.

Mercedesul lui Tufeanu a ajuns în Moldova

Un BMW 530I şi un Mercedes ML 280CDI, ambele noi, au fost „trofeele” grupării. Autoturismele aparţineau politicianului Gabriel Tufeanu. Maşinile aveau sisteme de securitate performante, astfel că hoţii au fost nevoiţi să apeleze la un truc. Mihai Olaru, care era prieten cu şoferul lui Tufeanu, i-a sustras acestuia cheile BMW-ului. În torpedoul autotursimului au găsit şi una din cheile de la Mercedes.

„Deschid uşa şi o iau la japcă”

Imediat după ce au furat maşinile, „Chioru” a sunat un dealer de maşini, Adrian Rusu, căruia i-a cerut 20.000 de euro pentru a înapoia maşinile. Rusu a declarat procurorilor că, ulterior, a aflat, că Mercedes-ul a fost vândut unei persoane din Republica Moldova, unde a ajuns la un poliţist, iar autoturismul marca BMW circulă prin ţară cu numere false. Gabriel Tufeanu a precizat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 370.000 lei.

Mai multe furturi au fost făcute în timpul zilei, chiar în centrul Capitalei. „Chioru” şi „Fănoiu” au tâlhărit, în iulie 2007, pe bulevardul Mihalache. Aceasta număra nişte bani, într-un Audi. Hoţii au pus mâna pe câteva sute de lei şi un telefon mobil.
Chioru l-a sfătuit pe prietenul lui cum să acţioneze: „Bagă ochiul bine. Ia vezi, dacă sunt bani, trage-i-o din mână. Fii atent, dacă e, îi tragi geanta din mână, fugi în dreapta, faci iar dreapta şi vezi să sari în maşină”. „Deschid uşa şi o iau la japcă”, îi spunea Fănoiu.

image



Şi „Don Costel“ e cercetat în libertate


Fostul şef al Autorităţii Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, Constantin Iancu (45 de ani), zis „Don Costel” este şi el, ca şi Gigi Becali, acuzat de răpiri şi sechestrări.

Citiţi şi:

-Craiova: Interlopul de la ANIF în faţa judecătorilor (update)

-Don Berceanu, iată ce făcea Don Costel!
-Costel Iancu, trimis în judecată
-Dom’ Costel, specialistu’
-Imagini cu o victimă umilită de Costel Iancu

Inculpatul Constantin Iancu

Iancu a fost trimis în judecată într-un dosar din 2006, fiind acuzat de procurorii craioveni de constituire a unui grup infracţional organizat, de trei infracţiuni de lipsire de libertate, ameninţare şi lovire sau alte violenţe. Ce de-al doilea termen la Tribunalul Dolj al procesului are loc astăzi. „Don Costel” este cercetat în libertate întrucât în momentul în care procurorii au cerut restarea preventivă a acestuia magistraţii de la Tribunalul Dolj au decis că nu reprezintă pericol public.

image
image

Este vorba de Constantin Niţu (40 de ani) (foto), care le-a declarat procurorilor că a fost dus de „Don Costel“ în Austria, în 1994, pentru a munci la negru. Acelaşi Niţu susţine că a cerut să primească mai mulţi bani din salariul său, fapt care l-a înfuriat pe Costel Iancu şi l-a pedepsit legându-l cu lanţul, în pielea goală şi agăţându-i o pancartă de gât pe care scria: „Sunt o zdreanţă. Nu faceţi ca mine, am greşit cu Don Costel”. Când a fost trimis în judecată, Costel Iancu s-a apărat declarând că dosarul ar conţine un amalgam de afirmaţii generice fără dovezi concludente ale procurorilor.

Unul dintre judecătorii completului care a dispus cercetarea în libertate a lui Costel iancu este Stan Prodănescu. Acesta a făcut parte şi din completul care l-a eliberat pe Serghei Gorbunov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite