Becali, eurodeputat prin corespondenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali, ales duminică europarlamentar, nu poate părăsi ţara. Judecătoria Sectorului 1 a respins ieri solicitarea latifundiarului din Pipera de a i se ridica interdicţia de a părăsi ţara.

Decizia poate fi atacată cu recurs. Becali a spus în faţa instanţei că procesul în care este implicat este „cel mai mare circ care s-a întâmplat în România în ultimii 20 de ani”. Becali este acuzat de lipsire de libertate. El este judecat şi pentru dare de mită în dosarul „Valiza de la Cluj”.

Potrivit protocolului care îi protejează pe deputaţii europeni, ce datează din 1965, „membrii Parlamentului European nu pot fi cercetaţi, reţinuţi sau urmăriţi în justiţie din cauza opiniilor lor sau a votului emis în exercitarea funcţiilor sale de deputat“. Pentru alte cazuri se aplică legislaţia referitoare la imunitatea parlamentară din ţara de origine, unde a fost ales.

Protocolul PE în vigoare stipulează foarte clar că deputaţii, ca toţi ceilalţi cetăţeni, trebuie să respecte legislaţia. „Imunitatea parlamentară nu poate fi invocată în cazuri de flagrant delict şi nu poate pune obstacole dreptului Parlamentului European de a ridica imunitatea unuia dintre membrii săi“, mai spune protocolul PE.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite