Becali, turnat de un apropiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali, turnat de un apropiat
Becali, turnat de un apropiat

Finanţatorul Stelei riscă până la 12 ani de închisoare. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, alături de foştii săi bodyguarzi, a fost trimis în judecată, ieri, pentru stechestrarea celor care i-au furat auoturismul Mercedes.

Mai citeşte şi:


Gigi Becali şi presupuşii săi complici trebuie să achite statului român cheltuielile judiciare în valoare de 30.000 de lei, bani cheltuiţi pentru anchetă. Conform rechizitoriului, în noaptea dintre 26 şi 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-a ordonat bodyguarzilor săi Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Marcel Popa şi Dumitru Beciu să îi prindă pe cei care i-au furat autoturismul Mercedes S500 din faţa barului „Illy“ situat în comuna Pipera, aparţinând verilor lui Becali.

Deşi finanţatorul Stelei a negat orice implicare în reţinerea şi agresarea celor trei hoţi - Constantin David, Tinel Niculae şi Ştefan Mărgean – membri ai clanului „Geamănu“, procurorii au probat faptul că aceştia au fost sechestraţi timp de peste două ore în barul „Illy“.

David, bătut aproape două minute

De altfel, conform probelor din dosar, David Constantin a fost bătut de „locotenenţii“ lui Becali timp de un minut şi 50 de secunde, fiind supus şi la agresiuni psihice. Apoi, faptele lui Gigi Becali au fost confirmate chiar de unul dintre angajaţii barului „Illy“, Marius Geavela, care a susţinut că : „Gigi Becali le-a cerut celor trei tineri să dea câte o declaraţie în care să spună cum au furat maşina precum şi faptul că nu au fost agresaţi. Becali le-a mai spus celor trei: când plec eu plecaţi şi voi“.

Conform anchetatorilor, în timp ce bodyguarzii finanţatorului Stelei plecaseră însoţiţi de alte şase persoane să-i prindă pe hoţi, Becali a mai chemat în bar aproximativ 40 de persoane. Odată prinşi, hoţii au fost bătuţi, aruncaţi pe banchetele din spate ale autoturismelor „locotenenţilor“ lui Gigi Becali şi duşi în barul „Illy“, unde a început un adevărat „proces“. În timpul altercaţiei au fost folosite şi arme de foc.

Membrii clanului „Geamănu“ au fost ameninţaţi şi, apoi, obligaţi să dea declaraţii scrise în care să recunoască furtul autoturismului. De altfel, David Constantin a declarat că va cere daune morale pentru agresiunile la care a fost supus, urmând să stabilească în instanţă suma pe care o va solicita.

În acest dosar a fost trimis în judecată şi Romulus Dumitrescu, fost poliţist, întrucât deşi a fost chemat de oamenii lui Becali să dicteze declaraţiile hoţilor nu a anunţat organele de anchetă despre justiţia paralelă din barul „Illy“.

Judecat la instanţa supremă

Gigi Becali va fi judecat la instanţa supremă datorită calităţii sale de europarlamentar. El a refuzat studierea dosarului, susţinând că ştie mai bine decât procurorii ce s-a întâmplat în noaptea în care i-a fost furată maşina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite