Hoţii maşinii lui Gigi Becali, prinşi prin satelit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii maşinii lui Gigi Becali, prinşi prin satelit
Hoţii maşinii lui Gigi Becali, prinşi prin satelit

„Locotenenţii“ lui Sandu Geamănu au furat mai multe maşini de lux şi urmează să fie trimişi în judecată. Dosarul hoţilor de maşini din clanul interlopului Sandu Geamănu, acuzaţi că au furat şi Mercedesul finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, este aproape de finalizare.

Mai citeşte şi:


Procurorii aşteaptă rezultatul unor expertize medico-legale, privind urmele lăsate de hoţi în maşinile furate. Unele autoturisme furate de aceştia au fost găsite prin GPS (satelit – nr.).

Potrivit anchetatorilor, gruparea lui Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, formată din David Constantin Stan, zis Chioru, Tinel Niculae, Paul Mihalache, Adrian Stănilă şi Ştefan Mărgean, viza maşinile de lux.

Când erau surprinşi asupra faptului, hoţii deveneau extrem de agresivi cu părţile vătămate. În toate cazurile, hoţii au lăsat în urmă amprente, iar bunuri din maşinile furate au fost găsite la domiciliile lor. Mai mult, „locotenenţii“ lui Geamănu cereau zeci de mii de euro proprietarilor dacă aceştia vroiau să-şi recupereze maşinile.

„Chioru“, trădat de discuţiile cu femei

David Constantin Stan, zis „Chioru“ (22 de ani), principalul locotenent al interlopului Sandu Geamănu, a făcut o serie de greşeli în timp ce era cercetat pentru furtul mai multor maşini de lux, inclusiv al Mercedesului S500 aparţinând finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali.

„Să te duci să-mi arzi geaca cumpărată de la reprezentanţa Porche”, i-a ordonat „Chioru”, la 28 martie 2009, concubinei sale, Elena Mişcoi. Discuţia a avut loc după ce poliţiştii tocmai îi percheziţionaseră imobilul, iar una dintre părţile vătămate declara că un tânăr cu semnalmentele lui David Constantin Stan, îmbrăcat cu o jachetă tip sport, i-a furat, din faţa casei, Mercedesul C320.

La 29 martie, „Chioru” a sunat-o pe prietena lui, Sandra Rahela Pentelei: „Te rog, distruge telefonul pe care ţi l-am dat ieri, o să-ţi fac un alt cadou”. Telefonul, un LG Shine, fusese găsit într-un Porsche Cayenne, autoturism pe care David Constantin Stan îl furase la 28 martie de pe strada Griviţei.

Mah’d Mansour a oprit, la 28 martie, în jurul orei 20.00,  Porsche-ul Cayenne pe Calea Griviţei pentru a saluta un prieten. Mansour şi soţia sa au coborât din autoturism, lăsând portierele neasigurate, motorul în funcţiune şi cheile în contact. Imediat, un tânăr îmbrăcat în negru s-a urcat la volan şi a demarat în trombă. Mansour a sărit pe capotă, dar nu a putut să oprească hoţul. La secţia de poliţie el l-a recunoscut în planşa foto pe Paul Sorin Mihalache.

Porsche-ul abandonat

image

Gigi Becali a fost arestat în aprilie 2009, fiind acuzat că i-a sechestrat pe hoţii care i-au luat Mercedesul  Foto: P. Tănase



În noaptea următoare, Porsche-ul lui Mansour, care avea numerele schimbate cu unele provizorii de Germania, FUE- 9565, a fost abandonat pe Bulevardul Mărăşti, după ce a fost implicat într-un accident rutier. În mod similar, Adrian Stănilă a luat, la 19 ianuarie 2009, un BMW X5, în valoare de 320.000 de lei, de pe Bulevardul Ion Mihalache.

Prin sistemul GPS, maşina a fost identificată în cartierul Chitila, fieful grupării lui Geamănu. În curtea unde a fost găsit BMW-ul X5, poliţiştii au mai identificat şi un Mercedes ML, furat din
Italia. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite