Becali către Adrian Ilie: „Pac, îi dai lu’ Copos ceva şi îţi dă dezlegare” (stenograme)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul îl învăţa pe Adi Ilie cum să aducă jucători de la Rapid. Gigi Becali dorea în vara lui 2008 să profite de schimba­rea acţionariatului la Rapid şi să ia cei mai buni jucători ai echipei feroviare. La finalul articolului poţi citi stenogramele DNA.

Conform interceptărilor telefonice din dosarul „Valiza”, Gigi Becali şi Adrian Ilie, fost manager sportiv la Steaua, au pus la cale „un plan” de achiziţionare a fotbaliştilor de la Rapid.

Discuţia a avut loc pe 15 aprilie 2008, în ziua în care Fathi Taher a anunţat public că va prelua Rapidul ca persoană fizică: „Eu voi deţine ca persoană fizică 80%, iar domnul Copos, 20%”.

Becali îl învăţa pe managerul sportiv, cel care se ocupa cu transferurile la Steaua, să profite de starea de la Rapid şi să cumpere mai mulţi jucători: Ionuţ Cristian Săpunaru, Costin Lazăr şi pe Arman Karamyan.

„Acum o faci direct cu Copos, Copos bă cutare, pac, îi dai lu’ Copos ceva şi îţi dă dezlegare”, îi explica Becali lui Ilie cum s-ar putea face transferuri de la Rapid.

Singura teamă a lui Becali era posibila revenire a lui Răzvan Lucescu la echipa feroviară, întrucât acesta şi-ar fi dat seama de valoarea fotbaliştilor şi ar fi oprit transferurile. Toate cele trei transferuri propuse de Becali nu s-au mai finalizat: Săpunaru a fost transferat la FC Porto, Lazăr a rămas la Rapid, iar Karamian a ajuns la Poli Timişoara.

„Vino, mă, să semnez contractul, ce p… mea…”

Din discuţia Becali-Ilie, singura certitudine pentru transferul din vara lui 2008 era Ianos Szekely, de la Oţelul. „Păi, am vorbit cu el, el vrea să vină. A rămas să vorbiţi dummneavostră cu Marius Stan (directorul general de la Oţelul Galaţi – n.r)”, îi spunea Adi Ilie finanţatorului Stelei. „Că poate semnăm cu el contractul înainte. Adică, mă înţelegi. Vino, mă, să semnez contractul, ce p.. mea…”, a mai spus Becali. În vara anului 2008, Szekely s-a transferat la Steaua. (Robert Gal Pal)

Lista lui Becali

15 aprilie 2008, ora 19.06

Gigi Becali: Aşa. Bun...Ă...doi. Fii atent ce jucători vreau eu să luăm din vară, iar Săpunaru... şi cu... cu Lazăr, de la Rapid.

Adrian Ilie: Bun.

Becali: Săpunaru şi Lazăr şi Karamian... M-ai înţeles? Şi mai ne trebuie în situaţia asta un vârf, un vârf ne trebuie, nu ştiu ce vârf, dar ne trebuie un vârf. Tu să ştii că dacă e bine antrenat, bine acela..., prostul ăla de la Buzău (Claudiu Ionescu – n.r.)... Mie îmi place de el, dar trebuie antrenat.

Ilie: Şi mie mi-a plăcut de ăla, numai că...

Becali: Mie îmi place, dar trebuie antrenat. Nu ştiu care este situaţia...., dar trebuie antrenat ăla, să ştii, mie îmi place de el.

Ilie: Da.

„Pe Răzvan Lucescu nu mai poţi să-l păcăleşti”

15 apr. 2008, ora 19.06

Gigi Becali: Îţi spun eu, la Steaua e altceva, vârful la Steaua, când joci la Steaua, vârful iese în relief. M-ai înţeles?

Adrian Ilie: Da, da, da.

Becali: Acolo el săracu’ ce să facă de unu’ singur, ce să facă? Ce... mea să facă?

Ilie: Aşa e...

Becali: Dar eu îţi spun o chestie, el... ăla mie îmi place!... mie îmi place de el... Dar ăştia, jucătorii, care trebuie să măi... noi nu mai trebuie să luăm jucători, mânca-ţi-aş, jucători negri şi ţigani de c... că nu se merită, îţi spun eu ţie... Noi jucători în România nu există, care nu putem să-i luăm, ce p... mea.

Ilie: Păi, dacă putem să-i luăm pe Săpunaru şi pe ăla..., e bine.

Becali: Dar ce trebuie să ştie cineva acum? Acum o faci direct cu Copos, Copos, bă cutare, pac, îi dai lu’ Copos ceva şi îţi dă dezlegare. M-ai înţeles?

Ilie: Da, da.

„Taher a zis că îi vinde pe toţi”

Becali: Ai înţeles. Dai lui Copos ceva şi îţi dă o hârtie că... minimă de transfer. Înţelegi? Şi aşa, ăsta Taher a zis că vinde pe toţi... M-ai înţeles?

Ilie: Da, da, da.

Becali: Că el nu ştie..., el crede că aduce el jucători străini... Să vedem ce jucători... să facă el o echipă de p... ­M-ai înţeles? Face el o echipă de se duce în divizia „B”. M-ai înţeles?

Ilie: Da.

Becali: El crede că la fotbal aşa e, ai înţeles?... dacă... e bine c-a venit... cutare... a ştiii, ce ştie el... Ai înţeles?

Ilie: Da, da, da.

Becali: Poate să aducă antrenor... Poate îl aduce pe... Până aduce antrenor trebuie făcută şmecheria, că dacă-l aduce pe Răzvan Lucescu, ăla nu mai poţi să-l păcăleşti.

Ilie: Da, dar nu cred că se mai întoarce Răzvan la Rapid.

Becali: Crezi?!

Ilie: Nu cred.

Becali: Ă, ce naiba mă! Vine, dă-l în p... mă-sii, vine, Adriane. Stai liniştit că vin ăştia, dă-i în p... mă-sii, cum să nu vină.

Ilie: Dacă le dă bani, se întorc.

Becali: Păi, da. Păi da ... Ahă... Înţelegi?... aşa că... trebuie speculat acum momentul ăsta.

Stenogramele convorbirilor telefonice dintre Gigi Becali şi Adrian Ilie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite