Bebeluş de numai trei zile, ars în incubator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel de numai trei zile a ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, după ce a fost uitat în incubator, la spitalul unde s-a născut, Maternitatea „Bucur“. Potrivit medicilor,  copilul s-a născut la 11 noiembrie, la termen, însă a făcut icter fiziologic şi a fost dus la incubator.

EXCLUSIV Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator a fost dată afară

Medicul Georgiana Constantinescu, de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi a Spitalului „Grigore Alexandrescu“, a declarat, pentru „Adevărul“, că bebeluşul a suferit arsuri de gradele 2 şi 3 pe circa 20% din suprafaţa corpului.

„Are arsuri profunde pe cap, pe membrul superior stâg, pe membrul superior drept şi pe torace. Suntem rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire. În cazul în care va fi salvat, va rămâne cu cicatrice“, a explicat medicul.

Părinţii vor să dea în judecată asistenta
Bebeluşul a fost pansat şi dus imediat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului unde se află sub tratament. El va rămâne în spital minimum o lună iar recuperarea va fi dificilă. Tragedia s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă.

 Potrivit Mediafax, părinţii bebeluşului sunt decişi să dea în judecată cadrele medicale pe care le acuză că i-au uitat copilul în incubator. Ei spun că vor depune plângere la Ordinul Asistenţilor Medicali şi la Colegiul Medicilor Bucureşti împotriva asistentei neglijente. 

Rămâneţi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a afla amănunte în cazul bebeluşului ars

Citeşte despre cazul unui bebeluş al unei familii de romi, care a fost răpit dintr-un spital fără ca nimeni să-şi asume răspunderea:
Timişoara: Discriminare cutremurătoare în cazul bebeluşului rom furat din spital

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite