Ioan Bazac, cercetat pentru nereguli în declaraţia de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, este cercetat de ANI pentru nereguli în declaraţia de avere, informează Realitatea TV, citând surse din instituţie.

Potrivit Realitatea TV, verificările au început de mai bine de o săptămână, iar inspectorii de integritate investighează dacă ministrul a săvârşit sau nu infracţiunea de fals în declaraţii prin omisiune. Mai precis, ANI susţine că în cele două declaraţii ale sale de avere completate anul acesta există diferenţe la veniturile obţinute din investiţiile.

Astfel, în declaraţia pe care a depus-o pe 4 ianuarie la învestirea sa, Bazac nu avea trecute dividende de la nicio societate. Însă, într-o declaraţie de avere completată ulterior, pe 15 iunie, pentru anul 2008, acesta apare cu venituri în urma acţiunilor deţinute la o firmă de asigurări de 6.500 de lei. Ministrul Sănătăţii susţine, însă, că a trecut dividendele respective în 2009 deoarece le-a încasat în acest an.

Contactaţi de NewsIn în legătură cu aceste informaţii, reprezentanţii ANI au precizat sub anonimat că nu comentează "investigaţii în lucru".

Asupra lui Bazac au mai existat în ultima vreme suspiciuni că ar fi verificat de ANI.

Totodată, potrivit unor informaţii apărute în presă, neconfirmate până acum oficial, ANI ar verifica averile miniştrilor Apărării, Mihai Stănişoară (PD-L), Agriculturii - Ilie Sârbu (PSD), Transporturilor- Radu Berceanu (PD-L), Justiţiei - Cătălin Predoiu (independent), Dezvoltării - Vasile Blaga (PD-L), Economiei - Adriean Videanu (PD-L) şi Internelor - Dan Nica (PSD).

Oficial însă, singurul ministru aflat în atenţia ANI este ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi (PSD) cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Nemirschi nu a declarat o locuinţă care apare doar în cartea funciară. Totodată, Nemirschi nu a declarat toate conturile pe numele soţiei. ANI susţine că între venituri şi sumele de la ANAF este o diferenţă de 160.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite