Bătrân şi bolnav, are grijă de strănepoată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrân şi bolnav, are grijă de strănepoată
Bătrân şi bolnav, are grijă de strănepoată

Cu toate că are Parkinson şi este diabetic, un bătrân de 67 de ani are grijă de o fetiţă, de când aceasta avea trei luni. Micuţa are acum patru ani, iar părinţii acesteia locuiesc într-un garaj după ce şi-au pierdut apartamentul în urma unei girări de credit.

Băimăreanul Aladar Fichtel are 67 de ani, îşi creşte singur strănepoata de patru ani şi jumătate, după ce mama a lăsat-o temporar în grija bunicilor. Bolnav de Parkinson şi diabetic, supraponderal, abia mişcându-se prin casă, bărbatul spune că el, împreună cu soţia lui, s-a ocupat cum au ştiut mai bine e copil şi au considerat-o pe micuţă ca o minune ce a intrat în viaţa lor.

O creşte de la trei luni

Iulia, strănepoata băimăreanului, a ajuns în casa acestuia când a avea trei luni. Mama ei a lăsat-o în grija bunicului acesteia, fiul lui Aladar, spunând că merge la Cluj pentru a-şi face nişte analize. „A lăsat-o la fiu-meu, care e bunicul fetei, dar femeii care stă acum cu el nu prea îi plac copiii mici. Atunci am luat eu şi soţia mea bebeluşul, pentru câteva zile“, povesteşte el.
Fetiţa însă a rămas în continuare la ei, chiar dacă mama acesteia s-a întors de la analize. „Mai are acasă încă trei copii, cu alţi soţi, nu cu nepotul meu. Noi am zis să o mai lase la noi o vreme“, mai spune el. Cei doi bătrâni s-au ocupat foarte bine de creşterea ei. Din păcate însă, în urmă cu două luni, bătrâna s-a stins din viaţă, iar Aladar a rămas să crească singur copila.
„Am crescut-o de le trei luni. Împreună cu soţia, îi schimbam scutecele, o hrăneam, ne-am ocupat de ea cum am ştiut mai bine. Acum ea s-a dus. Dacă mă duc şi eu, ce se întâmplă cu fetiţa asta?“, se întreabă neputincios bătrânul, plângând.
Tot ce-şi doreşte acum omul este ca nepotul său şi mama Iuliei să primească o locuinţă socială, pentru ca el să poată trece liniştit la cele veşnice. Omul mai spune că a vrut chiar să o înfieze, însă acest lucru nu i s-a permis.
„Au zis că trebui să duc copilul la mamă şi că o vor monitoriza din două în două săptămâni. Dar nu am dus fetiţa nicăieri, iar ei nu au venit niciodată să verifice“, mai spune el supărat. Marea lui grijă este ca fetiţa să nu ajungă la orfelinat. Necazul lui este justificat, deoarece familia fetiţei, mama, tatăl şi cei trei fraţi vitregi ai ei locuiesc în prezent într-un garaj, după cum povesteşte bătrânul.
El spune că mama fetiţei a semnat ca girant pentru un cunoscut, care a luat o sumă mare de bani şi a plecat cu ei, astfel şi-a pierdut locuinţa. „După ce au stat cu chirie pe unde au putut, au ajuns acuma să stea într-un garaj“, încheie el povestea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite