Bate vântul în târgul auto din Romaneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii nu au mai reuşit să vândă o maşină de câteva luni bune

Cele câteva sute de automobile mai vechi sau mai noi, cu dotări de ultimă generaţie sau care datează din regimul comunist, stăteau neclintite în această dimineaţă în târgul auto din Romaneşti.
Unele puteau fi auzite torcând, cu motoarele pornite. Proprietarii stăteau plictisiţi sau chiar dormeau la căldură,  pentru că nu întrevedeau vreo speranţă să apară cumpărători. „Lumea vine, se uită şi trece mai departe. Suntem în vremuri de criză, nu-şi mai permite lumea să dea banii pe maşini. Eu am venit să văd ce mai au pe aici, dar nu sunt vremuri de investit în maşini acum“, este de părere Ion Marin.

„Preţurile sunt rezonabile“


Un cumpărător rătăcit printre maşini părea mai interesat. „Am aproximativ 6.000 de euro şi aş vrea să iau un Volkswagen. Sunt maşini bune, fiabile. Preţurile sunt destul de bune. Au mai scăzut în ultima vreme pe la toate maşinile, doar suntem în criză“, spune Constantin Ghinea.
„Maşinile pe care le-am văzut aici sunt bune şi preţurile sunt rezonabile“, spune şi craioveanul Vasilică Troceanu. Vânzătorii se vaită că au lăsat la preţ şi pe zi ce trece sunt tentaţi să-l scadă. Asta pentru că vânzările merg prost şi se tem că nu mai cumpără nimeni. „De două luni nu am mai făcut nicio vânzare. Nici măcar o maşină, cu toate că am lăsat la preţ“, mărturiseşte Violeta P., proprietar de automobile. „Eu sunt mult mai norocos ca alţii. Am reuşit să vând două maşini în ultimele două luni“, spune un alt proprietar, Marian Ştefan.
Cele mai căutate maşini par a fi Dacia şi Matiz, apoi alte automobile Daewoo. „Sunt mai ieftine şi lumea e mai interesată de ele“, mai spune Ştefan. Preţurile sunt pentru toate buzunarele în târgul auto din Romaneşti. De la 2.300 de lei pentru o Dacie din 1996 până la câteva mii sau zeci de mii de lei pentru maşinile străine, fabricate în ultimii ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite