Bătaie la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte deţinuţi susţin că au fost bătuţi de angajaţii Penitenciarului Brăila, după ce au introdus joi alcool şi telefoane mobile în puşcărie. Administraţia Naţională a

Şapte deţinuţi susţin că au fost bătuţi de angajaţii Penitenciarului Brăila, după ce au introdus joi alcool şi telefoane mobile în puşcărie.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a deschis o anchetă, care nu neagă acest fapt.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Brăila, subcomisar Simona Cioară, a declarat că deţinuţii au devenit recalcitranţi, motiv pentru care “s-a impus folosirea mijloacelor de imobilizare”.

Într-o anchetă paralelă, Societatea Independentă Română pentru Drepturile Omului (SIRDO) a descoperit că, de fapt, cei şapte au fost legaţi de pat până la ora trei dimineaţa, când procurorul Ionel Gâlcă, directorul penitenciarului, a dispus întoarcerea lor în regim normal.

“Din punctul nostru de vedere, aceasta este o încălcare gravă a drepturilor acestor oameni. Am făcut cunoscut şi ANP-ului cele întâmplate, iar cei vinovaţi vor fi analizaţi în comisia de disciplină”, a declarat copreşedintele SIRDO, Corneliu Orneneanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite