Bătaie pentru posturile de suplinitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi candidaţi din Iaşi pentru catedrele dedicate profesorilor suplinitori au fost derutaţi de dispariţia unor posturi sau catedre din tabelele cu locurile vacante. "La începutul

Mai mulţi candidaţi din Iaşi pentru catedrele dedicate profesorilor suplinitori au fost derutaţi de dispariţia unor posturi sau catedre din tabelele cu locurile vacante. "La începutul verii ştiu sigur că şcoala avea acest un loc liber pentru care voiam să optez.

Acum, acel loc a dispărut şi chiar nu înţeleg de ce", a spus Cătălina M., candidată pentru un loc la disciplina franceză. Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi vin cu o explicaţie.

"Dacă părinţii îşi mută copilul de la o grădiniţă la alta, sau îl iau cu ei în străinătate, grupa poate să dispară. La fel se întâmplă şi în cazul şcolilor care rămân fără elevi", a explicat Adrian Mantu, inspector de personal în cadrul IŞJ Iaşi.

Peste 1.000 de catedre vacante

Ieri, în prima zi a şedinţelore publice, au fost repartizaţi pe locurile vacante dascălii calificaţi pentru posturile de educatori, institutori, învăţători şi cei pentru catedrele disciplinelor umaniste. Şedinţele vor continua astăzi cu disciplinele reale şi cele tehnice.

Anul acesta, cele mai multe catedre libere au fost pentru dascălii educatori, învăţatori, dar şi pentru candidaţii calificaţi pentru limba şi literatura română, limbi moderne şi educaţie fizică şi sport. În total, pentru judeţul Iaşi, au fost vacantate pentru etapa a doua, cea a suplinirilor, aproximativ 1.000 de catedre.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite