Bătaie turco-franceză pentru pământ oltenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătaie turco-franceză pentru pământ oltenesc
Bătaie turco-franceză pentru pământ oltenesc

Francezul Franckie Barraud, arendaş, şi turcoaica Narcisa Uysal, proprietară, se războiesc de trei ani din cauza unor subvenţii pentru 40 de hectare din satul Moţăţei. Oamenii din cele două tabere s-au luat la bătaie cu furci şi topoare în noaptea de joi spre vineri. S-au tras şi focuri de armă. 

În comuna doljeană Maglavit, satul Moţăţei, a avut loc, în noaptea de joi spre vineri, un scandal între oamenii arendaşului Franckie Barraud şi cei ai proprietarei terenului, Narcisa Uysal.

Mărul discordiei îl constituie 40 de hectare de pământ oltenesc şi subvenţiile primite de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dolj. 

Vestul sălbatic, la Moţăţei

Francezul a spus că este terorizat de trei ani de oamenii femeii de origine turcă. „Au venit pe câmp după angajaţii mei şi i-au luat la bătaie. Ei, de frică, au fugit spre fermă să se adăpostească. Când am vrut să le deschid poarta, am văzut vreo zece persoane înarmate cu furci şi topoare gata să ne măcelărească. Paznicul de la fermă a scos pistolul şi tras mai multe focuri de avertisment în sus. Nimeni nu a fost rănit“, a declarat Franckie Barraud. 

Paznicul, Dragoş Puiu, a declarat că şi-a făcut datoria. „Când au văzut că am tras zece focuri de armă, s-au liniştit. Nu este pentru prima dată când ne războim între noi. Acum o lună au venit la fermă, au intrat în casă, ne-au luat la bătaie şi au făcut dezastru aici“, a afirmat Puiu.

Narcisa Uysal le-a spus poliţiştilor că francezul este cel care porneşte de fiecare dată războiul. „Noi doi ne luptăm pentru un teren. Eu sunt proprietară, iar el este arendaş şi vrea cu orice preţ să renunţ la investiţie. Mi-au spart geamul maşinii, şi acum tot ei spun că au fost agresaţi. Au scos pistolul şi l-au îndreptat către oamenii mei“, a declarat femeia.

Localinicii s-au săturat de scandalurile dintre cele două tabere. „În ultimii trei ani am văzut multe. Nu este pentru prima dată când s-au urmărit cu maşinile prin sat şi când au tras focuri de armă. Ce să le facem noi? Se luptă pentru putere şi pentru bani“, a
declarat Ion Vlăiescu.

Şase dosare penale şi o armă confiscată

image

Maşina Narcisei Uysal a fost vandalizată de oamenii lui  Franckie Barraud  Foto:  Laurenţiu Nica



Oamenii legii au deschis o anchetă, trebuind să stabilească şi dacă paznicul a folosit legal arma din dotare. „Şase persoane din ambele tabere s-au ales cu dosare penale pentru distrugere şi ameninţare, alte trei au fost amendate cu 500 de lei, iar pistolarului i-a fost confiscată arma şi riscă la rândul lui dosar penal pentru demonstraţia făcută în faţa poliţiştilor, atunci când a mai tras un foc de armă fără să fie nevoie“, a precizat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dolj a demarat un control pentru a stabili dacă banii pentru subvenţie au fost folosiţi aşa cum cere legea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite